Την περσινή χρονιά, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την υπέρβαση στην Ευρωλίγκα, με την πρόκρισή της στο Final 4 της Βαρκελώνης. Μία πρόκριση που την έψαχνε για 16 χρόνια και κάτι που δεν κατέφερε να κάνει η Μπαρτσελόνα. Οι στόχοι της φετινής χρονιάς παραμένουν ίδιοι. Τη συμμετοχή –τουλάχιστον- στα προημιτελικά και από εκεί και πέρα… ό,τι καλύτερο.

Στον πάγκο βρίσκεται ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Εμανουέλ Μολίν. Στο ρόστερ της έχει κάνει τρεις πολύ καλές προσθήκες, με τους Ρούντι Φερνάντεθ, Τζέισι Κάρολ και Μαρτίνας Πόσιους, ενώ είχε και μία σημαντική απώλεια, κυρίως εμπειρίας, αυτή του Πάμπλο Πριχιόνι.

Αστέρι: Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το αστέρι της φετινής Ρεάλ θα είναι ο Ρούντι Φερνάντεθ. Είναι ένας παίκτης με εντυπωσιακά αθλητικά προσόντα, που μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή και -εκτός απροόπτου- θα είναι ο ηγέτης της. Ρόλο που δεν είχε κάποιος για πολλά χρόνια στη «βασίλισσα».

Συν: Έχει κρατήσει ένα βασικό κορμό παικτών, όπου με εξαίρεση την αποχώρηση του Πριχιόνι δεν είχε κάποια άλλη σημαντική απώλεια. Επίσης, απέκτησε και τρεις, οι οποίοι αναμένεται να τη βοηθήσουν αρκετά. Προεξέχοντος φυσικά του Ρούντι Φερνάντεθ.

Πλην: Ο «αιώνιος» της στόχος. Να περάσει την «μισητή» Μπαρτσελόνα, γεγονός που μπορεί να την αποπροσανατολίσει.

Ερωτηματικό: Το ερωτηματικό της Ρεάλ βρίσκεται στον πάγκο και είναι ο Πάμπλο Λάσο. Ένας προπονητής που το έργο δεν είναι ευρέως γνωστό, καθώς δεν έχει κοουτσάρει στο παρελθόν αντίστοιχου βεληνεκούς ομάδα, πράγμα που σημαίνει έλλειψη εμπειρίας.


Το ρόστερ

4. Άντε Τόμιτς (2,17μ., 24χρ.) Κροατία
5. Ρούντι Φερνάντεθ (1,96μ., 26χρ.) Ισπανία
7. Μαρτίνας Πόσιους (1,96μ., 25χρ.) Λιθουανία
8. Κάρλος Σουάρεθ (2,02μ., 25χρ.) Ισπανία
9. Φελίπε Ρέγες (2,03μ., 31χρ.) Ισπανία
12. Νίκολα Μίροτιτς (2,08μ., 20χρ.) Ισπανία
13. Σέρτζιο Ροντρίγκες (1,89μ., 25χρ.) Ισπανία
14. Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς (2,05μ., 25χρ.) Σερβία
16. Μίρζα Μπέγκιτς (2,20μ., 26χρ.) Σλοβενία
20. Τζέισι Κάρολ (1,88μ., 28χρ.) ΗΠΑ
23. Σέρχιο Γιουλ (1,90μ., 24χρ.) Ισπανία

Προπονητής: Πάμπλο Λάσο

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube