Ακόμα σκοράρει η Πόρτο. Οι «δράκοι» σάρωσαν με 8-0 την Πέρο Πινίειρο της τρίτης κατηγορίας της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Κυπέλλου της χώρας και πήραν την πρόκριση πανηγυρικά για την επόμενη φάση του θεσμού. Οι κάτοχοι του Europa League δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης, σκοράροντας με τους Ντεφούρ στο 29’, Βάλτερ στο 33’, 35’ 45’+1’, 91’, Τζαλμά 41’ και 57’ και Βαρέλα στο 61’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Μπρακάλι (82' Καντού), Αλεξ Σάντρο, Μανγκάλα, Μαϊκόν, Σαπουνάρου, Ντεφούρ, Μπελούτσι, Σόουζα, Ιτούρμπε (46' Βαρέλα), Βάλτερ, Τζάλμα Κάμπος (65' Κρ. Ροντρίγκεζ)


Δυσκολεύτηκε σχετικά κόντρα στη Φαμαλικάο της δεύτερης κατηγορίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, επικρατώντας με 2-0 εκτός έδρας, χάρη στα γκολ του Βαν Φολφσβίνκελ στο 62’ με πέναλτι και στο 67’. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με εννιά παίκτες.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Μαρσέλο Μπόεκ, Ζοάο Περέιρα, Καρρίκο (46' Ροντρίγκεζ), Ονιέγου (46' Περεϊρίνια), Εβάλντο, Ματίας Φερνάντεζ, Αντρέ Σάντος, Σάαρς, Καπέλ (75' Ντιέγκο Ρούμπιο), Ινσούα, Βαν Φολφσβίνκελ


Θα μπορούσε καλύτερα κόντρα στην Ντεζέμπρο της τρίτης κατηγορίας η Μπράγκα, που επικράτησε μόλις με 3-1 στην έδρα της αντιπάλου της. Σκόρερ των φιναλίστ του Europa League ήταν οι Σαλίνο στο 20’, Μπαρμπόσα στο 24’ και Καρλάο στο 72’.


Η σύνθεση της Μπράγκα: Μπέρνι, Ροντρίγκο Γκάλο, Ντουγκλάο, Π.Βινίσιους, Ιμόρου (12' Φραν Μέριδα), Σαλίνο, Βινίσιους, Ούγκο Βιάνα, Λίμα, Νούνο Γκόμες (69' Καρλάο), Μπαρμπόσα (77' Αλαν)


«Άλωσε» την έδρα της Μπέιρα Μαρ η Μαρίτιμο, που νίκησε με 1-0 στην έδρα της αντιπάλου της. Έκπληξη με τον αποκλεισμό της Ζιλ Βιθέντε από την Τορεένσε της δεύτερης κατηγορίας με 1-0 στην έδρα των νικητών.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube