Άλλο και τούτο πάλι…

Επιδρομή του αντιτρομοκρατικού τμήματος της ουγγρικής αστυνομίας στα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου World War Z (στις αμερικανικές αίθουσες, στις 21 Δεκεμβρίου του 2012), όπου πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ, αποκαλύπτει η εφημερίδα US Weekly!

Όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της, κατασχέθηκαν 85 όπλα(!) από αποθήκη της Βουδαπέστης, όπου οι άνθρωποι της παραγωγής κρατούσαν τα απαραίτητα, για τα γυρίσματα της ταινίας, αντικείμενα…

Τα περισσότερα όπλα ήταν AK-47 και τουφέκια, ενώ συνοδεύονταν ΚΑΙ από πραγματικά πυρομαχικά!

Μάλιστα, η αστυνομία είπε για το… οπλοστάσιο: «…μία καταστροφή που ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί, αφού τα όπλα δεν ήταν πλήρως ασφαλή, όπως θα έπρεπε, παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις ότι μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άφοβα από το συνεργείο και τους ηθοποιούς. Σήμερα το πρωί, ένα ιδιωτικό αεροπλάνο μετέφερε όπλα από μία εταιρεία σε ένα άτομο στη Βουδαπέστη. Είναι παράνομο να μεταφέρει κανείς όπλα σαν κι αυτά, ακόμα κι αν χρησιμοποιούνται για ταινία, κάτι που ευτυχώς δεν συνέβη»!

Η έρευνα συνεχίζεται με την ανάκριση μαρτύρων, ενώ εκπρόσωπος της παραγωγής δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία για να λύσουμε το ζήτημα και δεν έχουμε να κάνουμε άλλο σχόλιο αυτήν τη στιγμή».

Η ταινία World War Z βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μαξ Μπρουκς και πραγματεύεται έναν πόλεμο… διαφορετικό: ζόμπι έχουν κατακλύσει τη Γη και απειλούν την ανθρωπότητα. Ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών (ο Μπραντ Πιτ) ταξιδεύει στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η απειλή.

Μετά από δύο μήνες γυρισμάτων στη Σκωτία, η παραγωγή μεταφέρθηκε πριν από λίγες μέρες στην Ουγγαρία.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μαρκ Φόρστερ.

Να του ευχηθούμε… καλά ξεμπερδέματα!

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube