«Πάντα αναρωτιόμουν τι συνέβη με εκείνο το παιδί στη ‘’Λάμψη’’», είχε τονίσει ο Stephen King, προφανώς θέλοντας να... πειράξει όλους όσοι είχαν διαβάσει το βιβλίο ή έστω είχαν δει την κινηματογραφική ταινία που έχει μείνει καρφωμένη στο μυαλό μας, λόγω της τελευταίας της σκηνής και φυσικά του, καθηλωτικού, Jack Nicholson.

Έτσι μετά από περίπου 34 χρόνια, όσοι έχουν ακόμη αυτή την απορία θα μάθουν την απάντηση.

Ο Stephen King επισημοποίησε τις φήμες που τον ήθελαν να δουλεύει επάνω στο sequel ίσως του πιο γνωστού μυθιστορήματός του, “The Shining”, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.

To “Dr Sleep”, που είναι το όνομα του βιβλίου-συνέχεια του πρώτου μυθιστορήματος, θα έχει ως κεντρικό ήρωα τον Danny, τον γιο του Jack Torrance.

O Danny είναι πλέον 40 ετών δουλεύει σε ένα ψυχιατρείο στη Νέα Υόρκη, στο οποίο… εκμεταλλεύεται τις ψυχικές δυνάμεις που είχαμε διαπιστώσει ότι είχε από το βιβλίο του 1977. Αυτό που πραγματικά κάνει όμως, είναι να δουλεύει μαζί με τους ετοιμοθάνατους και να τους βοηθά να εκδηλώσουν τις δυνάμεις που κρύβουν στο… πέρασμά τους στον άλλο κόσμο.

Κάπου εκεί έρχεται η ομάδα βρικολάκων… Εκεί έρχoνται οι “Tribes”

Όχι δεν θέλουμε να σας κρατήσουμε κι εμείς σε αγωνία… Απλώς αυτά τα στοιχεία έχει κάνει γνωστά μέχρι σήμερα ο συγγραφέας.

«Το μυθιστόρημα το είχα γράψει τη δεκαετία του ‘70 και πάντα αναρωτιόμουν τι να απέγινε όταν μεγάλωσε ο μικρός, Danny Torrance. Έτσι, άρχισε η ιστορία να παίρνει σχήμα στο μυαλό μου.

Ήξερα ότι υπήρχαν κακοί σε αυτή την ιστορία που ήταν βρικόλακες, μόνο που δεν έπιναν αίμα αλλά ψυχική ενέργεια από ανθρώπους όπως ο Danny Torrance.

Κατάλαβα ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να λέγονται ‘’Tribe’’ και ότι ταξιδεύουν πολύ. Η αρχηγός τους είναι μια γυναίκα με το όνομα Rose. Όλοι θα έχουν πειρατικά ονόματα, μιας και η ζωή τους είναι σαν αυτή των πειρατών».






Stephen King from GMU-TV on Vimeo.



Διονύσης Καππάτος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube