Την πρώτη ήττα της υπέστη η Πόρτο από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και θέλει να επιστρέψει στις νίκες στην έδρα της Ακαντέμικα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Superliga.

Η Μπενφίκα παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις και το Σάββατο υποδέχεται την Πάκος Φερέιρα.

Στα άλλα ματς της αγωνιστικής, η Μπράγκα «δοκιμάζεται» στην έδρα της Λεϊρία και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας «τεστάρει» τις δυνάμεις της κόντρα στην Γκιμαράες.

Ακαντέμικα-Πόρτο

Στις νίκες θέλει να επιστρέψει η Πόρτο μετά την ήττα από τη Ζενίτ στη δεύτερη αγωνιστική του Champions League. Την ίδια ώρα, οι «δράκοι» δεν έχουν χάσει στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος και θέλουν να διευρύνουν το σερί τους στην έδρα της Ακαντέμικα. Στο απέναντι στρατόπεδο οι γηπεδούχοι προέρχονται από το 4-0 επί της Φεϊρένσε, ενώ δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Έλντερ Καμπράλ.

Μπενφίκα-Πάκος Φερέιρα

Η Μπενφίκα δείχνει σε καλή κατάσταση, αφού ήρθε ισόπαλη (2-2) με την Πόρτο για το πρωτάθλημα και κέρδισε (1-0, εκτός έδρας) την Οτελούλ για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League. Οι «αετοί» παραμένουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας απολογισμό γκολ 25-12 σε δώδεκα ματς. Όσον αφορά την Πάκος Φερέιρα, προέρχεται έχασε (2-1) μέσα στην έδρα της από την Ζιλ Βιθέντε.

Λεϊρία-Μπράγκα

Η Μπράγκα μπορεί να τα βάλει με την τύχη της για την ήττα (2-1) που υπέστη από την Κλαμπ Μπριζ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Europa League. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν αήττητοι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Η Λεϊρία θα παραταχθεί με τον Μανουέλ Καζούδα (σ.σ: ο τρίτος από την αρχή της σεζόν!) στον πάγκο της, ύστερα από τα άσχημα αποτελέσματα (μία νίκη και πέντε ήττες) που είχε στις πρώτες αγωνιστικές.

Γκιμαράες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Συνέχεια στη σπουδαία νίκη επί της Λάτσιο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Europa League, θέλει να δώσει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην έδρα της Γκιμαράες. Αν και τα «λιοντάρια» αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 50’ (αποβλήθηκε ο Ινσούα) κατάφεραν να νικήσουν 2-1 τον Τζιμπρίλ Σισέ και την παρέα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι μετρούν πέντε σερί νίκες μαζί με το χθεσινό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 30/09/11

Σετούμπαλ-Ρίο Άβε (22:15)

Σάββατο 01/10/11

Μπενφίκα-Πάκος Φερέιρα (22:30)

Κυριακή 02/10/11 (18:00)

Φεϊρένσε-Μαρίτιμο
Νασιονάλ-Ολανένσε
Λεϊρία-Μπράγκα
Γκιμαράες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (20:00)
Ακαντέμικα-Πόρτο (22:15)

Δευτέρα 03/10/11

Ζιλ Βιθέντε-Μπέιρα Μαρ (22:15)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Κυριακή 23/10/11

Μπέιρα Μαρ-Μπενφίκα
Πόρτο-Νασιονάλ
Μαρίτιμο-Σετούμπαλ
Ολανένσε-Γκιμαράες
Πάκος Φερέιρα-Ακαντέμικα
Ρίο Άβε-Λεϊρία
Μπράγκα-Φεϊρένσε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ζιλ Βιθέντε

Δείτε εδώ τη βαθμολογία.

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube