Την άποψή του ότι ο Ολυμπιακός θα ηττηθεί στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ εξέφρασε ο Γκι Ρου.

Ο Γάλλος προπονητής ανέλυσε τα μείον των «ερυθρόλευκων», αλλά και της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ, ενώ τόνισε γιατί δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Τζιμπρίλ Σισέ τον Παναθηναϊκό, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ και την αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη από το «τριφύλλι».

«Δεν πιστεύω πως οι Έλληνες θα καταφέρουν να αποφύγουν την ήττα στο Λονδίνο. Τους λείπει ο ρυθμός και κόντρα σε μια ομάδα όπως η Άρσεναλ, αυτό αποτελεί πολύ σημαντικό χάντικαπ. Επιπρόσθετα, δεν είδα να έχουν διαμορφώσει ακόμα έναν δικό τους τρόπο παιχνιδιού. Χρειάζεται να βρουν τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό» δήλωσε στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, o 72χρονος τεχνικός, προσθέτοντας για την Άρσεναλ:

«Ο Βενγκέρ έχει ως υποχρέωση να γεμίζει τα ταμεία των εργοδοτών του και αυτό του στερεί τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ρόστερ με βλέψεις πρωταθλητισμού. Έστω και έτσι όμως διαθέτει παίκτες όπως οι Φαν Πέρσι, Αρσάβιν και Γουόλκοτ που μπορούν με την ταχύτητά τους να πλήξουν το αργό κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού».

Όντας επί 34 χρόνια προπονητής στην Οσέρ, δεν παρέλειψε να εκφέρει τη γνώμη του και για τον Τζιμπρίλ Σισέ: «Ο Παναθηναϊκός αναγέννησε τον Τζιμπρίλ και του χάρισε μια δεύτερη καριέρα, σε ηλικία 30 ετών. Αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσει. Μου το έχει πει επανειλημμένως. Δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει όμως όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό στο “Γ.Καραϊσκάκης”. Με είχε πάρει τηλέφωνο αμέσως μετά τον εν λόγω αγώνα και ήταν πυρ και μανία. Είχα προσπαθήσει να την ηρεμήσω, αλλά δεν τα κατάφερα».

Αναφερόμενος στον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, διευκρίνισε ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της άμυνας του Παναθηναϊκού αρκεί να «του δείξει εμπιστοσύνη ο προπονητής του. Δεν θα πάρει την πρωτοβουλία από μόνος του, γιατί είναι πολύ διακριτικός ως χαρακτήρας».

Σχολιάζοντας ακόμα και την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την ηγεσία των “πράσινων”, ο Γκι Ρου κατέθεσε την άποψή του: «Θα το μετανιώσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που εξώθησαν την οικογένεια σε πώληση της ομάδας. Δεν πρόκειται να βρεθεί εύκολα νέα διοίκηση ανάλογου οικονομικού διαμετρήματος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube