Στασιμότητα υπάρχει στο θέμα της αποδέσμευσης του Μιλένκο Τέπιτς, που αποτελεί προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το τυπικό σκέλος της επιστροφής του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον Παναθηναϊκό.

Το ενδιαφέρον της Καχασόλ είναι δεδομένο, όπως και η διάθεσή της να καλύψει μέρος του συμβολαίου του Σέρβου γκαρντ. Ο τελευταίος, ωστόσο, φαίνεται πως θέλει να κερδίσει χρόνο, ίσως και για να συμφωνήσει με μία ομάδα μεγαλύτερου βεληνεκούς, που θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν ελπίζοντας πως θα απαλλαγούν από το συμβόλαιό του και θα αδειάσει η θέση κοινοτικού που καταλαμβάνει.

Στη Μόσχα…

Για τη Μόσχα αναχωρεί ο Παναθηναϊκός το μεσημέρι (13:30), προκειμένου να λάβει μέρος για τέταρτη συνεχή χρονιά στο τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι». Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο (16:00) τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και την Κυριακή το νικητή του ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζαλγκίρις Κάουνας.

Το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έχει διατηρήσει τον περσινό πολύ καλό κορμό (Ούκιτς, Ονάν, Τόμας, Πρέλτζιτς, Βίντμαρ, Σαβάς) και ενισχύθηκε με τον Κροάτη σούτινγκ γκαρντ Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και τον Αμερικανό πλέι μέικερ Κέρτις Τζέρελς.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί να έχασε τους Χόλντεν και Λάνγκτον, αλλά ενισχύθηκε σημαντικά με Κρστιτς, Τεόντοσιτς, Πονκρασόφ, Ντ. Λαβρίνοβιτς και Μεχία και κράτησε παίκτες που αποτελούν τον κορμό της εθνικής Ρωσίας, όπως οι Σβεντ, Χριάπα, Βορόντσεβιτς, όπως επίσης και τους Σισκάουσκας και Γκόρντον.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας του Ηλία Ζούρου έκανε σπουδαίες κινήσεις αποκτώντας δύο ΝΒΑερ, τον γκαρντ Τάι Λόσον και τον φόργουορντ Σόνι Γουίμς, τον ταλαντούχο Αμερικανό σέντερ Ομάρ Σάμχαν, ενώ ενισχύθηκε με τον διεθνή σέντερ Ρομπέρτας Γιαβτόκας και με τον Σέρβο Μίλοβαν Ράκοβιτς και επέστρεψε ο Μάρκο Πόποβιτς. Αποχώρησε μεν ο Πότσιους, αλλά παρέμειναν οι Καλνιέτις, Γιανκούνας, Ντελινινκάιτις και Κλιμαβίτσιους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube