H εκπρόσωπος εργαζομενων της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, Βασιλεία Ζερβού έκανε την ακόλουθη ενημέρωση προς τους συναδέλφους της για την συνάντηση που έγινε με τον πρόεδρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης:

"Αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι χθες (20/9) έγιναν δυο συναντήσεις ή μία με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ και τους δυο εκπροσώπους των δημοσιογράφων της του Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης και η δεύτερη με το ΔΣ το οποίο συνεδρίαζε, με μια αντιπροσωπεία δημοσιογράφων.

Και οι δυο συναντήσεις είχαν το ίδιο αποτέλεσμα σε ότι αφορά την πληροφόρηση για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Ο Πρόεδρος μας είπε ότι, η προηγούμενη Συνεδρίαση ζήτησε από τον Νομικό Σύμβουλο της ΕΡΤ να τους ενημερώσει για την Νομιμότητα της εγκυκλίου. Πληροφορήθηκα ότι η Νομική υπηρεσία γνωμοδότησε ότι, η εγκύκλιος για την εφεδρεία μπορεί να εφαρμοστεί σε όσους ήδη έχουν κάνει την αίτηση τους για συνταξιοδότηση οι οποίοι είναι 138 άτομα και στο άμεσο επόμενο διάστημα περίπου άλλοι 180.

Η επόμενη ενημέρωση που μας έκαναν ήταν ότι η αξιολόγηση θα γίνει αρχικά σε αυτούς που δεν έρχονται στην ΕΡΤ και δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους , όπου σε αυτή την περίπτωση οι προϊστάμενοι τους θα πρέπει να τους υποδείξουν. Επίσης στο θέμα της αξιολόγησης θα μετρήσει όσοι έχουν δεύτερη εργασία. Εκεί μας είπαν ότι θα σταματήσουν οι άδειες για παράλληλη απασχόληση. Μια σκέψη του ΔΣ είναι όταν θα λήξουν οι άδειες που έχει δώσει το ΔΣ τον προηγούμενο χρόνο να μην τις ανανεώσει.

Επίσης μας έδωσαν το πράσινο φως για να προχωρήσουμε σε μια τηλεοπτική έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Όσο για τις λίστες ,μας διαβεβαίωσε όλο το ΔΣ, ότι δεν έχουν καμία λίστα στα χέρια τους για την εφεδρεία και πάλι εκεί επικαλέστηκαν την νομιμότητα της εγκυκλίου.

Στη συνέχεια έγινε η Γενική μας Συνέλευση όπως σας είχα ενημερώσει όπου κατέληξε μετά από πολύωρες συζητήσεις στο ψήφισμα που σας έστειλα χθες το βράδυ.

Ευχαριστώ όσους συναδέλφους έρχονται στις Συνελεύσεις και δίνουν την δυναμική της Ραδιοφωνίας σ αυτήν, θα ήθελα όμως να γνωρίζετε ότι συγκριτικά με την δυναμική της τηλεόρασης η δική μας παρουσία είναι αποδυναμωμένη..

Ευχαριστώ"

Η εκπρόσωπος της Ραδιοφωνίας
Βασιλεια Ζερβου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube