Συνέχεια στο νικηφόρο σερί της θέλει να δώσει η Πόρτο, η οποία υποδέχεται τη Σετούμπαλ στο «Ντραγκάο». Με το μυαλό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αγωνιστεί (10/09) η Μπενφίκα κόντρα στη Γκιμαράες. Την πρώτη της νίκη στο πορτογαλικό πρωτάθλημα θέλει να πετύχει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία αντιμετωπίζει της Πάκος Φερέιρα στο «Μάτα Ρεάλ». Αήττητη και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ παραμένει η Μπράγκα, η οποία αντιμετωπίζει τη Ζιλ Βιθέντε στο γήπεδό της.

Πόρτο-Σετούμπαλ

Συνέχεια στο νικηφόρο σερί της θέλει να δώσει η Πόρτο, η οποία υποδέχεται τη Σετούμπαλ στο «Ντραγκάο». Οι «δράκοι» έχουν το απόλυτο (τρία στα τρία) από την έναρξη του πρωταθλήματος και το αποψινό παιχνίδι θα αποτελέσει πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα (13/09) με τη Σαχτάρ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο Βίτορ Περέιρα δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του Χουλκ, ο οποίος ήταν στην αποστολή της εθνικής Βραζιλίας για το φιλικό με την Γκάνα. Έτσι, το βάρος της επίθεσης της Πόρτο θα σηκώσει ο Κλέμπερ. Όσον αφορά τη Σετούμπαλ, η Μπράγκα λύγισε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και αυτή ήταν η πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Μπενφίκα-Γκιμαράες

Με το μυαλό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αγωνιστεί (10/09) η Μπενφίκα κόντρα στη Γκιμαράες. Οι «αετοί» έχουν δύο νίκες και μία ισοπαλία στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν μία νίκη και δύο ήττες. Οι γηπεδούχοι θα στηριχθούν στον Καρντόσο, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και είχε πετύχει τρία γκολ στην Πορτογαλία και την Ευρώπη.

Επίσης, εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποιούσε ο Νολίτο που έχει αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα και έχει βοηθήσει τον Παραγουανό επιθετικό. Στο απέναντι στρατόπεδο, η νίκη επί της Νασιονάλ τόνωσε το ηθικό των παικτών του Μπασίλιο Μάρκες, αφού οι δύο ήττες δεν ήταν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για τη Γκιμαράες. Η Μπενφίκα θα υποδεχθεί την προσεχή Τετάρτη (14/09) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ντα Λουζ».

Πάκος Φερέιρα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Την πρώτη της νίκη στο πορτογαλικό πρωτάθλημα θέλει να πετύχει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία αντιμετωπίζει της Πάκος Φερέιρα στο «Μάτα Ρεάλ». Τα «λιοντάρια» μετρούν δύο ισοπαλίες και μία ήττα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και θέλουν να σπάσουν το ρόδι, ύστερα από τη διακοπή που υπήρξε για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι έχουν μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα μέχρι στιγμής. Την Πέμπτη η Σπόρτινγκ υποδέχεται τη Ζυρίχη στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League.

Μπράγκα-Ζιλ Βιθέντε

Αήττητη και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ παραμένει η Μπράγκα, η οποία αντιμετωπίζει τη Ζιλ Βιθέντε στο γήπεδό της. Η ομάδα του Λεονάρντο Γιαρντίμ μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Η Μπράγκα αναμένεται να αγωνιστεί χωρίς τον Νούνο Αντρέ, ενώ στη σημερινή προπόνηση θα μπει ο διεθνής Νιγηριανός Έλντερσον. Την Πέμπτη η Μπράγκα αντιμετωπίζει τη Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Europa League.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 09/09/11

Πόρτο-Σετούμπαλ (22:15)

Σάββατο 10/09/11

Μπενφίκα-Γκιμαράες (20:30)
Πάκος Φερέιρα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:30)

Κυριακή 11/09/11

Μπέιρα Μαρ-Λεϊρία (18:00)
Ολανένσε-Φεϊρένσε (19:00)
Μπράγκα-Ζιλ Βιθέντε (19:00)
Μαρίτιμο-Ρίο Άβε (21:15)

Δευτέρα 12/09/11

Ακαντέμικα-Νασιονάλ

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Μπενφίκα-Ακαντέμικα
Φεϊρένσε-Πόρτο
Ζιλ Βιθέντε-Ολανένσε
Γκιμαράες-Μπράγκα
Νασιονάλ-Πάκος Φερέιρα
Ρίο Άβε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Λεϊρία-Μαρίτιμο
Σετούμπαλ-Μπέιρα Μαρ

Δείτε εδώ τη βαθμολογία.

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube