Κυκλοφόρησε ως φήμη -πως του έγινε πρόταση-, δημοσιεύτηκε στα δημοφιλέστερα cine-sites -πως το σκέφτεται σοβαρά να την αποδεχθεί- και αφού… άγχωσε λίγο Ακαδημία και κοινό, το πήρε απόφαση!

Ο Έντι Μέρφι -όπως ανακοινώθηκε- είπε «ναι» στους ανθρώπους της Ακαδημίας και θα είναι ο οικοδεσπότης των βραβείων Όσκαρ (84α) για το 2012, την Κυριακή, στις 26 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωση φιλοξενούνται και δηλώσεις του 50χρονου (κι όμως… πήγε) κωμικού.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που γίνομαι μέλος της λίστας των οικοδεσποτών των βραβείων της Ακαδημίας. Ανυπομονώ να δουλέψω με τον Brett (σ.σ. παραγωγός της βραδιάς) και τον Don (σ.σ. επικεφαλής της επιτροπής των βραβείων) πάνω στη δημιουργία ενός σόου το οποίο θα είναι ευχάριστο και για τους φανατικούς τηλεθεατές, αλλά και για το κοινό που θα βρίσκεται στο Kodak Theatre, καθώς όλοι θα ενωθούμε για να γιορτάσουμε και να αναδείξουμε τους μεγάλους δημιουργούς του κινηματογράφου».

Στην προηγούμενη τελετή απονομής (για το 2011), παρουσιαστές ήταν ο Τζέιμς Φράνκο και η Ανν Χάθαγουεϊ, ενώ το 2010 παρουσιαστές ήταν ο Αλεκ Μπόντουιν και ο Στιβ Μάρτιν.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube