Με τελικό προορισμό το Ζλάτιμπορ πέταξαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Εκεί βρίσκονται ήδη οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης, οι οποίοι έχοντας ετοιμάσει τα πάντα, τους περιμένουν για να τους βγάλουν το «λάδι». Το πρώτο στάδιο προετοιμασίας των πρωταθλητών Ευρώπης θα διαρκέσει μέχρι τις 16/9 και επί Σλοβενικού εδάφους οι «πράσινοι» θέλουν να βάλουν τις βάσεις για ακόμη μία επιτυχημένη μπασκετική χρονιά.

Το αεροπλάνο πέταξε στις 07:30 από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το Βελιγράδι και από την πρωτεύουσα της Σερβίας θα ακολουθήσει τρίωρο ταξίδι οδικώς μέχρι το Ζλάτιμπορ.

Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι εξής 16 παίκτες: Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Βουγιούκας, Μπατίστ, Σάτο, Σμιθ, Λόγκαν και Πατ Καλάθης από την πρώτη ομάδα και οι «μικροί» Ζούμπος, Καραμαλέγκος, Γόντικας, Δημακόπουλος και Δρακόπουλος, ενώ συμπεριλήφθηκαν και οι Κυρίτσης, Τσαλδάρης, Κουκουλάς.

Εκτός έμεινε ο τραυματίας Στράτος Περπέρογλου, που θα συνεχίσει την αποθεραπεία του στην Αθήνα.

Υποψιασμένος για το τι τον περιμένει ήταν ο Πατ Καλάθης, αφού ο αδελφός του τον είχε ενημερώσε και δήλωσε: «Αισθάνομαι καλά, σίγουρα θα είναι καλό για την ομάδα. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Είμαι αισιόδοξος, και ο αδερφός μου είναι. Όλοι μας είμαστε αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε σκληρά».

Δηλώσεις έκανε και ο Στίβεν Σμιθ, ο οποίος τόνισε: «Νιώθω καλά στον Παναθηναϊκό, όλα είναι ακριβώς όπως τα περίμενα. Έχω έρθει σε μια ομάδα άκρως επαγγελματική, πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να είμαστε έτοιμοι. Δεν θεωρώ πως η δουλειά με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι πιο δύσκολη, παντού το ίδιο είναι. Πρέπει απλώς να χαμηλώνεις το κεφάλι και να κάνεις αυτά που σου λένε οι προπονητές σου. Το μπάσκετ είναι συναρπαστικό, αλλά και απαιτητικό. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις».

Από την πλευρά του, ο Ρομέιν Σάτο μίλησε για τις αλλαγές του φετινού Παναθηναϊκού σε σχέση με την περσινή ομάδα. «Χάσαμε δύο παίκτες, αλλά αποκτήθηκαν καινούριοι. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Κανείς δεν περίμενε ότι θα καταφέρουμε αυτό που κάναμε την προηγούμενη χρονιά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube