Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Ρικάρντο με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας.

Συγκεκριμένα, η τελευταία σκέφτεται να καταθέσει αίτημα στην UEFA να τιμωρήσει τον κεντρικό αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης για την αδικαιολόγητη απόφαση να αποχωρήσει από την αποστολή της ομάδας ενόψει του αγώνα με την Κύπρο.

Όπως γράφει η εφημερίδα «AS», ο 33χρονος παίκτης κινδυνεύει να μην αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa Laegue και τα παιχνίδια της Πορτογαλίας) μέχρι τρεις μήνες (σ.σ.: το λιγότερο είναι ένας μήνας)!

Σύμφωνα με το άρθρο 74 του Πειθαρχικού Κώδικα της UEFA, «η Επιτροπή Ελέγχου και Πειθαρχικών Κυρώσεων μπορεί να επιβάλει ποινή που επιβάλλεται από την FIFA ή από κάποιο άλλο μέλος της Ομοσπονδίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος και αφορά πράξεις που διαπράχθηκαν στις αντίστοιχες χώρες».

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της FPF (Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας), Αμάντιο ντε Καρβάλιο, τόνισε: «Όταν θα φτάσουμε στη Λισαβόνα θα κοιτάξουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους κανόνες της αποστολής και την πειθαρχία που πρέπει να υπάρχει σε αυτή».

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube