Τη φανταστική ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γερμανία, θα αντιμετωπίσει (εκτός των Άρσεναλ και Μαρσέιγ) ο Ολυμπιακός στον έκτο όμιλο του Champions League!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1997, είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς ομάδες στη Γερμανία. Εδρεύει στην ομώνυμη, δυτική πόλη, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και αγωνίζεται στο επιβλητικό και… καυτό «Βεστφάλεν Στάντιον». Μπορούσια, στα λατινικά, σημαίνει Πρωσία.

Πλην των επτά πρωταθλημάτων που έχει κατακτήσει, του Champions League που… σήκωσε πριν 14 χρόνια -κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό, επικρατώντας της μεγάλης Γιουβέντους- και του Διηπειρωτικού που πήρε την ίδια χρονιά, η Ντόρτμουντ έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Γερμανίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1966 -η πρώτη γερμανική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Ιδρύθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1909 από μία ομάδα νέων που θέλησε να ανεξαρτητοποιηθεί από την ομάδα της εκκλησίας. Αρχικά, η ομάδα φορούσε κυανόλευκες φανέλες με μαύρο σορτσάκι, ενώ από το 1913 φορά κιτρινόμαυρα.

Το αστέρι: Από μία ομάδα όπου όλοι, πέρυσι, ήταν πρωταγωνιστές, είναι δύσκολο να βρούμε το μεγάλο αστέρι, καθώς τέτοιο, απλά… δεν υπάρχει. Ωστόσο, αυτός που ξεχωρίζει… λίγο περισσότερο, είναι ο 26χρονος Παραγουανός επιθετικός, Λούκας Μπάριος.

Ο προπονητής: Αρχιτέκτονας. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τον 44χρονο Γιούργκεν Κλοπ, όταν βλέπεις τέτοια μπάλα από την Ντόρτμουντ, που αμφισβητεί -ξεκάθαρα- την παντοδυναμία κοτζάμ Μπάγερν Μονάχου…

Οι τίτλοι: 7 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Champions League, 1 Διηπειρωτικό, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Βάιντενφελερ, Λάνγκερακ, Φόχερ

Αμυντικοί: Σόμπιεχ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Ντεντέ, Οβομογιέλα, Πίστσεκ, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Χόρνσου

Μέσοι: Κελ, Κρίνγκε, Νούρι Σαχίν, Φόιλνερ, Μπλαζικόφσκι, Γκρόσκροϊτ, Μπέντερ, Καγκάβα, Χάιναλ, Γκέτσε, Αντόνιο ντα Σίλβα

Επιθετικοί: Λεβαντόφσκι, Μοχάμεντ Ζιντάν, Λε Ταλέκ, Μπάριος, Γκίντσεκ, Στίπερμαν

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube