Το παραπάνω βήμα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κέρκυρα θα αγωνιστεί δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Οι «Φαίακες» οφείλουν αυτή την επιτυχία σε δύο ανθρώπους που μοιραστήκαν το βάρος της θέσης του προπονητή και κατάφεραν να πετύχουν αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς που τον διαδέχθηκε. Πλέον οι άνθρωποι του συλλόγου ευελπιστούν ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα και να μην μάχεται απλά για την παραμονή.

Τη σεζον που προηγήθηκε, η Κέρκυρα, στις πρώτες αγωνιστικές δεν χρησιμοποιούσε τη φυσική της έδρα, με αποτέλεσμα σε όλες τις αναμετρήσεις η ομάδα να νιώθει φιλοξενούμενη. Το Παμπελοποννησιακό αποδείχθηκε τελικά γούρικο και έδωσε βαθμούς στην ομάδα. Τα κενά διαστήματα που είχε στην απόδοση της στοίχισαν και την οδήγησαν να αγωνιά μέχρι τέλους για την παραμονή.

Από την 8η εώς τη 12η και από τη 24η εως την 28η αγωνιστική, η Κέρκυρα, κάνει δυο σερί από πέντε ήττες και φτάνει στην προτελευταία αγωνιστική, όπου υποδέχεται τον Εργοτέλη να πάρει τη νίκη-παραμονή και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της για δεύτερη σερί σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, παρέμεινε στον πάγκο της Κέρκυρας και δημιούργησε ένα πολύ διαφορετικό σύνολο συγκριτικά με αυτό που είδαμε πέρυσι. Οι 12 νέοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου: Αναστασόπουλος, Γκαλίνοβιτς, Χαμπερ, Βέντσελ, Σακελλαρίου, Λοβίν, Ζιάμπαρης, Οσμάν, Μπουκουβάλας, Αγρίτης, Μπάρκογλου και Μετίν αποτελούν ένα σύνολο έμπειρο και με παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Εκτός όμως από τις προσθήκες υπήρξαν και αποχωρήσεις. Ο Ιεροκλής Στολτίδης, ο οποίος ήταν ο ηγέτης της ομάδας σταμάτησε να αγωνίζεται και για να καλυφθεί το κενό του θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από ολους του υπόλοιπους που θα αγωνίζονται. Χαρακτηριστικό της μέγιστης προσφοράς του οι 28 συμμετοχές (2 γκολ).

Η προετοιμασία ξεκίνησε στην Κέρκυρα, το βασικό στάδιο έγινε στο Καρπενήσι, ενώ πριν την επιστροφή στη βάση της η ομάδα προπονήθηκε και για μικρό διάστημα στην Ξάνθη. Τα περισσότερα φιλικά των «Φαιάκων» είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, το τελικό σκορ 1-1 έκανε την εμφάνιση του σε πέντε από τις έξι αναμετρήσεις.

Πρώτη αναμέτρηση στο Καρπένησι απέναντι στον Ατρόμητο 1-1 και λίγες ήμερες μετά ίδιο αποτέλεσμα με αντίπαλο τον Άρη. Το πρώτο φιλικό στην Κέρκυρα με αντίπαλο τους Πόντιους Κατερίνης είχε την ίδια κατάληξη. Η πιο δυνατή δοκιμασία είναι το ματς με την ΑΕΚ στο νησί στο πλαίσιο της μεταγραφής του Ντίμι Κωνσταντόπολου στον «Δικέφαλο». Η ήττα 2-0 δεν προβληματίζει κανέναν στο στρατόπεδο της Κέρκυρας καθώς η ομάδα δείχνει με την απόδοση της ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Ακολουθεί η ισοπαλία με την SKODA Ξάνθη, στα Πηγάδια, με το γνωστό σκορ και ολοκληρώνονται τα φιλικά με αντίπαλο τον Άρη στο ΕΑΚ της Κέρκυρας (1-1) με τον Μπόζιντας Μπάντοβιτς να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει της δύσκολης πρεμιέρας απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ήρθαν: Αναστασόπουλος, Γκαλίνοβιτς, Χάμπερ, Βέντσελ, Σακελλαρίου, Λοβίν, Ζιάμπαρης, Οσμάν, Μπουκουβάλας, Αγρίτης, Μπάρκογλου και Μετίν

Έφυγαν: Στολτίδης, Αποστολίδης, Σιαράβας, Ιωάννου, Μακρυδημήτρης, Μακρής, Δεινόπαπας

Αλέξανδρος Πιπεριάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube