Φιλικό επιπέδου Champions League δίνει σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γαλατασαράι (21:00, Novasports3/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) στο Καραϊσκάκη, με τον Φρανθίσκο Γέστε να αναλαμβάνει το ρόλο του αντι-Ιμπαγάσα και να παίρνει την μπαγκέτα του μαέστρου στο χώρο του κέντρου.

Η κάκωση που υπέστη ο Αριέλ Ιμπαγάσα θα τον οδηγήσει σήμερα στο χειρουργείο για να κάνει αρθροσκόπηση η οποία θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι χάνει την πρεμιέρα με Καβάλα και βάζει πλώρη για να είναι έτοιμος στον πρώτο αγώνα για τους ομίλους του Champions League. Το ρόλο του Αργεντινού μέσου στο χώρο της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού καλείται να παίξει ο Γέστε, αρχής γενομένης από το σημερινό φιλικό με τη Γαλατασαράι.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον πιο δυνατό αντίπαλο που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στην προετοιμασία τους και θέλουν να βγάλουν στο γήπεδο όσα σχεδιάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στις προπονήσεις. Οι Τούρκοι είναι ομάδα επιπέδου Champions League και για τους πρωταθλητές Ελλάδος είναι ένα καλό crash test ενόψει της χρονιάς που ακολουθεί, πριν από αυτό με την Ίντερ που ακολουθεί. Εκτός από τον Γέστε, ωστόσο, οι οπαδοί των Πειραιωτών θα έχουν την ευκαιρία να δουν και πάλι τον Λιούμπομιρ Φέισα, ο οποίος ήταν ο καλύτερος σε απόδοση παίκτης στο προηγούμενο φιλικό με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Στο σύστημα που προτίθεται να παρατάξει ο Βαλβέρδε, ο Κοστάντσο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ Μανιάτης, Αβ.Παπαδόπουλος, Μαρκάνο και Χολέμπας θα συνθέσουν την τετράδα στην άμυνα. Μοντέστο και Γέστε θα είναι οι δύο του κέντρου, με τον Φουστέρ λίγο πιο μπροστά και τους Χαβίτο, Ριέρα στα άκρα. Κορυφή θα παίξει ο Μιραλάς, ελλείψει και του Ραφίκ Τζεμπούρ.

Μαρινάκης-Βαλβέρδε αποφασίζουν για τον μέσο

Συνάντηση για το ποιους παίκτες από τη λίστα που έχουν καταρτίσει θα προκρίνουν για τη θέση του αμυντικού μέσου θα έχουν τις προσεχείς ημέρες οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ερνέστο Βαλβέρδε, με πιθανότερη ημέρα να είναι η Πέμπτη. Το ονόματα είναι πολλά και θα πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή για τον «εκλεκτό», ενώ αναμένεται να γίνει και συζήτηση για επιθετικό.

Ο Πάμπλο Ορμπάιθ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που θέλει ο Βαλβέρδε, αλλά τα 32 του χρόνια αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα. Ο παίκτης της Μπιλμπάο είναι stand by και οι «ερυθρόλευκοι» δώσουν το “OK”, τότε θα μετακομίσει στου Ρέντη. Βέβαια, ο Ισπανός χαφ λογίζεται ως δεύτερη επιλογή, δηλαδή αν φύγει ο Μοϊσές Ουρτάδο και αποκτηθεί δεύτερος μέσος.

Από εκεί και πέρα, δυνατά παίζει και το όνομα του Ζεάν Μακούν της Άστον Βίλα, ο οποίος έχει προταθεί και εξετάζεται για δανεικός. Ο Καμερουνέζος χαφ μεταγράφηκε στους «χωριάτες» τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά ο Ζεράρ Ουγιέ που τον πήγε στην Αγγλία έχει αποτελέσει παρελθόν για τον σύλλογο και δεν υπολογίζεται.

Επίσης, όλο και πιο ψηλά στη λίστα του Βαλβέρδε ανεβαίνει ο Μάρκο Εστράδα της Μονπελιέ. Οι πληροφορίες για τον Χιλιανό μέσο είναι εξαιρετικές, αλλά το γεγονός ότι αγωνίζεται βασικός στο γαλλικό σύλλογο, σε συνδυασμό με τον πρόεδρό της ο οποίος δεν πουλάει ποτέ εύκολα και φτηνά κάνουν δύσκολη την περίπτωση. Μιλώντας στη Sportday, ο τεχνικός διευθυντής της Μονπελιέ είπε: «Πρώτη φορά ακούω ότι ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός για τον Μάρκο. Ο παίκτης είναι βασικός και το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει. Εμείς τον υπολογίζουμε κανονικά. Αν κάποια στιγμή έρθει πρόταση, θα σας πω πόσο τον κοστολογούμε». Η τιμή του εκτιμάται στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ οι ετήσιες απολαβές του φτάνουν τα 700.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιπτώσεις, εξετάζονται οι Αμπέλ Αγκιλάρ της Έρκουλες, Μουντάρι και Μαριγκά από την Ίντερ (σ.σ. ίσως υπάρξουν εξελίξεις στο φιλικό με τους «νερατζούρι»), αλλά και Μιγκέλ Βελόζο από την Τζένοα.

Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube