Πήρε το πρωτάθλημα, πήρε το Κύπελλο, πήρε το Europa League, αλλά δεν χόρτασε η Πόρτο. Έτσι αποφάσισε να αρχίσει με μία ακόμη κούπα τη νέα σεζόν. Οι «δράκοι» επικράτησαν 2-1 της Γκιμαράες στο «Μουνισιπάλ» του Αβέιρο και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ για 18η φορά στην ιστορία τους και τρίτη συνεχή χρονιά.

Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, Φαλκάο, μπορεί να μην άρχισε στη βασική ενδεκάδα, αλλά τα καθήκοντά του ανέλαβε ένας αμυντικός. Ο Ρολάντο στο 4’ με κεφαλιά και στο 41’ με κοντινό σουτ έδειξε τις επιθετικές του αρετές, ενώ η Γκιμαράες είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 33’ με τον Τοσκάνο.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε τίποτα και η Πόρτο, με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο πλέον, συνέχισαν από εκεί που είχε σταματήσει υπό τις οδηγίες του Αντρέ Βίλας Μπόας.

Πόρτο: Έλτον, Μαϊκόν, Ρολάντο, Σαπουνάρου, Φουτσίλε, Σόουζα, Ρούμπεν Μίκαελ (66’ Γκουαρίν), Μουτίνιο (84’ Μπελούτσι), Χουλκ, Βαρέλα (66’ Φαλκάο), Κλέμπερ.

Γκιμαράες: Νίλσον, Άλεξ, Εντιαγέ, Ζοάο Πάολο, Άντερσον Μινέιρο, Αντούα, Λεονέλ Ολίμπιο (72’ Πέδρο Μέντες), Φαούζι (57’ Μαρανιάο), Μπαριέντος (66’ Ζοάο Άλβες), Ταρχίνο, Τοσκάνο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube