Οι μεταγραφές της έχουν περάσει μάλλον στα ψιλά. Λάθος! Κατά την άποψη μου είναι οι καλύτερες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Καταρχάς άπαντες εκτιμούν ότι ως τώρα η Γιουνάιτεντ έχει κάνει τρεις μεταγραφές. Λάθος και αυτό. Ως τώρα έχει κάνει πέντε και βλέπουμε... Και όπως φάνηκε και στον τελικό του Σούπερ Καπ με την Σίτι, τόσο ο Κλέβερλι (έπαιζε δανεικός πέρυσι όλη τη σεζόν στην Γουίγκαν και ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της παραμονής της στην κατηγορία) όσο και ο Γουέλμπεκ (δανεικός στη Σάντερλαντ την οποία βοήθησε τα μέγιστα να έχει μία καλή σεζόν) έχουμε κάθε λόγο να τους υπολογίζουμε ως βασικές προσθήκες στο ρόστερ του Σερ Αλεξ.
Του Μιχάλη Τσόχου
Για τον Γιανγκ δεν νομίζω ότι χρειάζονται συστάσεις για όσους βλέπουν Πρέμιερ Λιγκ, ενώ και ο Τζόουνς που προστέθηκε στο ρόστερ από την Μπλάκμπερν είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τη Μάντσεστερ πολύ περισσότερο από τον Γουες Μπράουν και τον Οσέι που έφυγαν. Τέλος ήρθε και ο Ντε Χέα ο οποίος καλείται να καλύψει το κενό του Φαν ντερ Σάαρ. Αυτή η δουλειά θα είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολη, αλλά ο νεαρός Ισπανός τουλάχιστον από προσόντα σκίζει. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν θα αντέξει το βάρος της φανέλας και κυρίως το βάρος της σύγκρισης με έναν… μύθο τον οποίο διαδέχεται.
Με δεδομένο δε, ότι επί της ουσίας από τη Μάντσεστερ με εξαίρεση τον Φαν ντερ Σάαρ δεν έφυγαν παρά μόνο ρολίστες (ακόμη και ο μεγάλος Σκόουλς την τελευταία χρονιά ρολίστας ήταν και όχι πρωταγωνιστής) τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι η πρωταθλήτρια που έγινε ακόμη πιο ισχυρή από πέρυσι είναι το απόλυτο φαβορί για να επαναλάβει το θρίαμβό της. Μοιάζει να της λείπει ένα καλό κεντρικό χαφ, αλλά αν το πάρει και αυτό (λέγε με Σνάιντερ) θα είναι η τρίτη πληρέστερη ομάδα στον κόσμο (μετά την Μπάρτσα και τη Ρεάλ). Ως εκ τούτου δεν βλέπω το λόγο να μην οδηγηθεί σε μία εύκολη κατάκτηση πρωταθλήματος.
Η Σίτι πήρε ένα καλό αριστερό μπακ (Κλισί) αλλά μέχρι εκεί, πρόσθεσε έναν επιθετικό μεγάλης κλάσης (Αγκουέρο) ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά σε σχέση με πέρυσι εφόσον μείνει ο Τέβες. Διαφορετικά στην καλύτερη περίπτωση απλώς θα καλύψει το κενό του. Έτοιμη για τίτλο πάντως δεν δείχνει, εκτός και αν μείνει ο Τέβες, έρθει ο Νασρί και προσθέσει και κανά δύο ακόμη ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της.
Η Τσέλσι, δεν βρίσκεις το λόγο προς το παρών που θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Ο Λουκάκου που έρχεται είναι επένδυση και ακόμη και αν αποκτηθεί ο Μόντριτς δεν μοιάζει τόσο ενισχυμένη ώστε να ξεπεράσει την Γιουνάιτεντ. Λογικά τόσο η Τσέλσι όσο και η Σίτι απλώς δεν θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα να είναι ξανά στην πρώτη τριάδα.
Όσο για τους υπόλοιπους με τα μέχρι στιγμής δεδομένα Αρσεναλ, Λίβερπουλ και Τότεναμ δύσκολα θα καταφέρουν ακόμη και να δώσουν τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, και θα αρκεστούν στη μάχη για την τέταρτη θέση. Η Αρσεναλ είναι σε παρατεταμένη νευρική κρίση την οποία θα χρειαστεί πολύ χρόνο να ξεπεράσει είτε μείνουν είτε φύγουν οι Φάμπρεγκας και Κλισί και από τις έξι πρώτες ομάδες είναι η πιθανότερη να πάθει κλακάζ. Η Λίβερπουλ ενισχύθηκε λογικά θα είναι βελτιωμένη κανείς όμως από αυτούς που ήρθε δεν μου μοιάζει παίκτης που θα μετατρέψει την Λίβερπουλ σε ομάδα πρωταθλητισμού. Καλοί παίκτες οι Χέντερσον, Τσάρλι Ανταμ και Ντάουνινγκ, καλύτεροι από αυτούς που είχε αλλά όχι έτοιμοι ακόμη να την οδηγήσουν σε πρωτάθλημα.
Όσο για την Τότεναμ επειδή φέτος δεν έχει Τσάμπιονς Λιγκ και θα επικεντρωθεί ξανά στο πρωτάθλημα, αν έπαιρνε ένα καλό φορ και κρατούσε τον Μόντριτς θα έλεγα ότι ίσως να έχει και ένα μικρό προβάδισμα από Αρσεναλ και Λίβερπουλ για την τέταρτη θέση, επειδή όμως προς το παρών το φορ ούτε το έχει πάρει αλλά ούτε φαίνεται και να το έχει βρει και επειδή ο Μόντριτς στο τέλος μάλλον θα φύγει για την Τσέλσι, όπως θα φύγει και ο Φάμπρεγκας για την Μπαρτσελόνα από την πλευρά της Αρσεναλ, θα πω ότι Λίβερπουλ, Αρσεναλ και Τότεναμ θα κυνηγήσουν με ίδιες πιθανότητες την τέταρτη θέση. Εκτός και αν κάποια… Αστον Βίλα (δεν την ανέφερα τυχαία) κάνει την έκπληξη.