Οχυρώνεται με τον Αντρέ Κάστρο ο Παναθηναϊκός. Ο Πορτογάλος μέσος θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Παναθηναϊκού και θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας μόλις αποχωρήσει ο Νταμιάν Πλεσί, κάτι που υπάρχει αισιοδοξία πως θα συμβεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο 23χρονος άσος είναι διακαής πόθος του ποδοσφαιρικού του πατέρα, Ζεσουάλδο Φερέιρα, για να εφαρμόσει όπως θέλει το 4-3-3 στο «τριφύλλι».

«Θέλει πολύ να έρθει στην ομάδα μας, αλλά θα πρέπει να αποχωρήσει ένα βαρύ συμβόλαιο για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τις αποδοχές του. Περιμένουμε κάτι για τον Πλεσί», ανέφερε ο Δημήτρης Γόντικας στο χθεσινό ΔΣ, ενώ για τον κίνδυνο να «χαθεί» ο παίκτης μέχρι να αποδεσμευτεί ο Πλεσί, είπε: «Θέλει να παίξει στον Παναθηναϊκό και θα περιμένει όσο χρειαστεί».

Μόλις λυθεί το θέμα του Πλεσί, ο Αντρέ Κάστρο θα έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει ως δανεικός από την Πόρτο. Ο νεαρός μέσος χθες κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ανδρών της Πορτογαλίας για το φιλικό με το Λουξεμβούργο, κάτι που είναι ενδεικτικό της ποιότητάς του. Την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε δανεικός στην ισπανική Χιχόν έχοντας 17 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Έπεται συνέχεια

Η προσθήκη του Αντρέ Κάστρο δεν θα είναι η τελευταία για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ζήτησε από τον Δημήτρη Γόντικα να αποκτηθεί ένας ακόμη φορ, προκειμένου να έχει μία ακόμη λύση δίπλα στους Πετρόπουλο και Τοτσέ, αλλά και για να μπορεί-εφόσον χρειαστεί-να μετατρέψει το σύστημα σε 4-4-2. Αυτό θα συμβεί αν αποχωρήσει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Παράλληλα, εφόσον πωληθεί ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και η ομάδα απαλλαγεί από το συμβόλαιό του (κοστίζει 1,7-2 εκατ. ευρώ μαζί με την εφορία), θα υπάρξει προσθήκη και στο κέντρο της άμυνας, με τον Βαγγέλη Μόρα και τον Ντουγκλάο να είναι στη λίστα.

Η «σιγή» του Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν μίλησε χθες στους παίκτες του για το «κάζο» από την Οντένσε. Όμως αναμένεται να τους επισημάνει τα λάθη τους σήμερα, όπου έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση. Το Σάββατο θα υπάρξει μία προπόνηση και την Κυριακή ρεπό για τους «πράσινους», που έχασαν για 3-4 εβδομάδες τον Στέργο Μαρίνο. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας του, αλλά θεωρεί πως θα παρουσιάσει πολύ καλύτερο πρόσωπο με την επιστροφή του Κουίνσι, την ενσωμάτωση του Ζέκα και τις προσθήκες του Κάστρο κι ενός ακόμη επιθετικού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube