Τις θετικές εμφανίσεις του συνέχισε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε 4-1 σε φιλική αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα στο Ζέεφελντ.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, έδειξε το καλό της πρόσωπο στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, διάστημα στο οποίο σημείωσε τρία γκολ και απέδειξε ότι το δυνατό του όπλο στη φετινή περίοδο θα είναι η επίθεση.

Σακάτα, Σολτάνι, Τοπούζης και Νέτο οι σκόρερ για τους «κίτρινους».



Με σύστημα 4-4-2 κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο ο Άρης, ενώ ο Στεφάν Ντεμόλ προτίμησε το 4-2-3-1. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά, είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης. Στο 4ο λεπτό ο Μπεσέρα μπήκε από αριστερά, σούταρε, όμως ο Βελλίδης δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Η συνέχεια ανήκε στον «Άγιαξ της Ηπείρου», ο οποίος στηριζόμενος στην τριάδα του κέντρου με Κειτά, Κυριάκο και Πατσατζόγλου πήρε τον έλεγχο του κέντρου, όμως δεν μπορούσε να φτάσει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Ο Άρης από το 20΄ και μετά άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του και ισορρόπησε, φτάνοντας με ευκολία στην άμυνα του ΠΑΣ έχοντας όμως κακές επιλογές από εκεί και μετά.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και δεν είδαμε κάποια αξιόλογη φάση. Στο 32΄ο Τσιώλης αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή μιας και ο Τσέζαρεκ δεν μπορούσε να συνεχίσει και ο Έλληνας τεχνικός δεν ήθελε να ρισκάρει αφήνοντας τον στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν οι πολλές δυνατές μονομαχίες.

Στην πρώτη καλά οργανωμένη επίθεση του, ο Άρης κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο υπό δοκιμήν αριστερός μπακ, Σάντρο, ο οποίος ήταν από τους διακριθέντες του πρώτου μέρους έβγαλε τη σέντρα και ο Σακάτα με εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Φέγκρους βάζοντας τον Άρη μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε πλήρως!

Ο Σάκης Τσιώλης έριξε στην αναμέτρηση τα δυνατά του όπλα και πήρε τον έλεγχο του αγώνα εκμεταλλευόμενος και την νωχελικότητα με την οποία ξεκίνησαν τα δεύτερο μέρος οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Στεφάν Ντεμόλ. Στο 49ο λεπτό ο Σολτάνι με σουτ νίκησε τον Ταμπάση και έκανε το 2-0. Ο Άρης είχε καλύτερη κυκλοφορία και έκλεισε τον ΠΑΣ στην περιοχή του.

Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ μείωσε με πέναλτι του Κουέβας στο 64΄ και από εκεί και μετά παραδόθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του Σάκη Τσιώλη. Σε δύο λεπτά ο Άρης πέτυχε ακόμα δύο τέρματα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Ο νεαρός Τοπούζης στο 68΄μετά από φάση διαρκείας και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών και του Ταμπάση σκόραρε. Στο 70΄ ο Νέτο με πέναλτι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1. Στα θετικά για την ομάδα του Άρη, οι γρήγορες εναλλαγές, η ταχύτητα στις κινήσεις και φυσικά η εξαιρετική απόδοση των νεαρών που άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον προπονητή των «κίτρινων».

Από την άλλη πλευρά ο Στεφάν Ντεμόλ έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για την κακή εικόνα του δευτέρου μέρους που έδειξε πως η ομάδα του θα χρειαστεί ακόμα πολύ δουλειά.Ο Βέλγος προπονητής μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος για τα θετικά στοιχεία του πρώτου μέρους, όπου η ομάδα του είχε καλή κυκλοφορία, κατοχή μπάλας και τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Κασναφέρης, Παπαζαχαρίας, Στράνο, Λαζαρίδης, Οικονομόπουλος, Καντίδης, Τόχα, Πορτίγια, Σακάτα, Τσέζαρεκ (32΄Βαγκέλι)

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Φέγκρους, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Λίλα, Κειτά, Πατσατζόγλου, Κυριάκος, Ντε Βισέντι, Μπεσέρα,Τζάνης

Η σύνθεση του δευτέρου μέρους για τον ΠΑΣ: Ταμπάσης, Μαργαρίτης, Τζημόπουλος, Χουτ, Μιχαήλ, Γεωργίου, Οικονόμου, Ανδράλας, Βίλα, Τσάνης, Κουέβας

Αλέξανδρος Πιπεριάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube