Χωρίς καν να… καταλάβουν ούτε οι παραγωγοί της πότε ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα -που ξεκίνησαν, μόλις, το Γενάρη- η πολυαναμενόμενη (μία από τις πολλές τη νέα σεζόν) ταινία, The Iron Lady, με τη Μέριλ Στριπ στο ρόλο της Μάργκαρετ Θάτσερ και την Φιλίντα Λόιντ (Mamma Mia!) στη σκηνοθετική καρέκλα, είναι έτοιμη!

Και το πρώτο, σύντομο μεν, ελπιδοφόρο δε, τισεράκι που κυκλοφόρησε, είναι καλό -έστω κι αν η σπουδαία Στριπ, στο… ταγιέρ της Σιδηράς Κυρίας της Αγγλίας, εμφανίζεται λίγο, στο τέλος.

Δείτε το στο www.sport-fm.gr!



Στο κλιπ, λοιπόν, που κυκλοφόρησε, βλέπουμε δύο, άμεσους συνεργάτες της Θάτσερ να τη συμβουλεύουν σχετικά με το… image της, προκειμένου να καταφέρει να επιβληθεί στον απείθαρχο, βρετανικό λαό, αλλά και στους εξωτερικούς κινδύνους.

Η ταινία (θα) εστιάζει στα χρόνια που η πιο διάσημη (μαζί με τη βασίλισσα) Κυρία της Αγγλίας έγινε… Σιδηρά, οδηγώντας το 1982 το Ηνωμένο Βασίλειο σε πόλεμο με την Αργεντινή, για τα νησιά Φόκλαντ…

Στο πλευρό της Μέριλ Στριπ βρίσκονται οι Ρότζερ Άλαμ, Άντονι Χεντ, Ρίτσαρντ Γκραντ, Αλαξάντρα Ρόουτς και Χάρι Λόιντ, ενώ το σύζυγό της θα ερμηνεύει ο Τζιμ Μπρόουντμπεντ.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 16 Δεκεμβρίου 2011, ενώ στην -άμεσα ενδιαφερόμενη- Αγγλία, στις 6 Ιανουαρίου 2012.

Λίγο αργότερα, φανταζόμαστε, θα έρθει και στις ελληνικές αίθουσες.

Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube