Στα δύο πρώτα Aθλητικά Σχολεία Αθλητικών Συντακτών (Young Reporter’s Education Program) που διοργανώνει η AIPS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Aθλητικών Συντακτών) επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν δύο νέοι Έλληνες σπουδαστές αθλητικής δημοσιογραφίας, ο Μανώλης Μερεμέτης και ο Βαγγέλης Τεμπέλης, σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. Ο πρώτος θα ταξιδέψει στη πόλη Σέντζεν της Κίνας τον προσεχή Αύγουστο και ο δεύτερος στο Καζάν της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2012.

Και οι δύο υπέβαλλαν υποψηφιότητα για τις τριάντα ευρωπαϊκές θέσεις νέων ρεπόρτερ με τη συνεργασία της UEPS- AIPS/EUROPE και οι φάκελοι τους τελικά επιλέχθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα γίνει στην πόλη της Σέντζεν (Κίνα) από τις 12 έως τις 27 Αυγούστου στο πλαίσιο των θερινής Πανεπιστημιάδας και αποτελεί εξέλιξη των Sports Journalist School (Ευρωπαϊκών Θερινών Σχολείων) που είχαν λειτουργήσει στην Ολυμπία το 2007, στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2008 και του NewMediaForumto 2010 με την ευθύνη ή τη συνεργασία της UEPS.

Η AIPS καλύπτει όλα τα έξοδα των συμμετεχόντων νέων δημοσιογράφων, ηλικίας έως 25 ετών, ενώ τα μαθήματα και την πρακτική τους έχουν αναλάβει έμπειροι δημοσιογράφοι και καθηγητές Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο. Καθημερινά οι εκπαιδευόμενοι θα καλύπτουν του Πανεπιστημιακούς Αγώνες και θα στέλνουν ανταποκρίσεις σε σημαντικά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Από ελληνικής πλευράς έχει προσκληθεί να διδάξει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών, Γιάννης Δάρας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube