Ημέρα του Πατέρα η σημερινή (19/6) και… να τους χαιρόμαστε, αλλά κάποιοι δεν αξίζουν τον τίτλο!

Το www.sport-fm.gr έψαξε, βρήκε και κατέληξε στους πέντε χειρότερους μπαμπάδες τηλεόρασης και μεγάλης οθόνης.

Του Νίκου Ράλλη

Peter Griffin, Family Guy

Ο Πίτερ Γκρίφιν, ο τροφαντός και ατσούμπαλος μπαμπάς, μιας, όχι και τόσο… τυπικής οικογένειας, που ζει στην πόλη Quahog, αναμφίβολα, δεν αποτελεί πρότυπο πατέρα! O βασικός πρωταγωνιστής της σειράς Family Guy, της πιο αναίσχυντης, αναιδής, πολιτικά ανορθόδοξης, αλλά και ξεκαρδιστικά ωμής, σειράς κινουμένων σχεδίων στην Αμερική, είναι ένας… κάπως θεόμουρλος Ιρλανδοαμερικανός, που, σταδιακά, ανακαλύπτει ότι έχει ρίζες από Ισπανία, Αφρική, Μεξικό, Σκωτία και Γερμανία. Μπορεί να δέχεται -ακόμη και μετά από οκτώ σεζόν- δριμεία κριτική, αφού πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ίδιος ο Μπαρτ Σίμπσον, αλλά η τρομερή απήχηση που έχει, γενικότερα, η σειρά, δεν «αφήνει» τους παραγωγούς της να πτοηθούν ιδιαίτερα… Παρότι, δύο φορές στο παρελθόν την «έκοψαν» γι’ αυτόν το λόγο!



Al Bundy, Married with Children

Ναι, βέβαια… Αυτός δεν είναι καν πατέρας! Εύκολα θα… αντάλλαζε τα παιδιά του για μία κρύα μπύρα και τη γυναίκα του για ένα σάντουιτς. Ο -αγαπημένος μας, όμως- Αλ Μπάντι, από τη θρυλική σειρά «Παντρεμένοι με Παιδιά», ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να ξοδέψει χρόνο με τη σύζυγό του, Πέγκι, με το γιο του, Μπαντ ή με την κόρη του, Κέλι. Πάγια τακτική του, (απλά) να ενδίδει στα αιτήματα-κραυγές της οικογένειάς του, αφού πρώτα φαντασιώνεται ότι την αφήνει «στα κρύα του λουτρού» ή ότι της κάνει κάποιο κακό! «Γατάκι», όμως… Μ’ αυτά και μ’ αυτά, καταλήγουμε στο ότι: ο αξιολάτρευτος πωλητής παπουτσιών, δεν αποτελεί πρότυπο… μπαμπά -περισσότερο με πιτσιρικά μοιάζει, που παίζει μπάλα στο σχολείο!



Darth Vader, Star Wars

Ο Νταρθ Βέιντερ… Αυτός κι αν δεν «κάνει» για πατέρας! Μισός άνθρωπος, μισός σάιμποργκ, ο πρώην Τζεντάι, Άνακιν Σκαϊγουόκερ, ως τρομακτικός Σκοτεινός Άρχοντας των Σιθ, στη σειρά ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων», ενδιαφέρεται περισσότερο να επιβάλλει -με ωμή βία- τη θέλησή του στο γαλαξία, παρά να γνωρίσει τα παιδιά του, Λουκ και Λέια. Όταν… κάποτε θα αποφασίσει να μπει στη ζωή τους, αντί να τα σφίξει στην αγκαλιά του, θα προσπαθήσει να τα σκοτώσει!



Jack Torrance, The Shining

Ο πιο τρομακτικός μπαμπάς ever! Με το τσεκούρι ανά χείρας, ο Τζακ Νίκολσον δίνει… ρέστα στη «Λάμψη», ως Τζακ Τόρανς, αλλά αυτό δεν αρέσει, ούτε στη γυναίκα του, Γουέντι, ούτε στο γιο του, Ντάνι. Ο Τζακ βυθίζεται αργά και ανελέητα στην τρέλα, γίνεται όλο και πιο αλλοπρόσαλλος, απότομος και βίαιος. Όταν θα σπάσει την πόρτα του μπάνιου, για να επιτεθεί στη σύζυγό του, θα αποφασίσει, τελικά, να κυνηγήσει (και) το γιο του… Ευτυχώς, θα πεθάνει, και θα κάνει, ίσως, ό,τι καλύτερο έχει κάνει ποτέ γι’ αυτόν.



Lester Burnham, American Beauty

Αυτός κι αν είναι… Ο 40χρονος διαφημιστής Λέστερ Μπέρνχαμ (Kevin Spacey), περνάει κρίση μέσης ηλικίας -στο American Beauty. Η γυναίκα του, Καρολάιν, τον μισεί, η κόρη του, Τζέιν, τον περιφρονεί και το αφεντικό του ετοιμάζεται να τον απολύσει. Η πατρική του συμβουλή; «Η Τζέιν είναι μία τυπική έφηβη. Θυμωμένη, ανασφαλής, συγχυσμένη! Μακάρι να μπορούσα να της πω ότι όλα θα περάσουν, αλλά δεν θέλω να της πω ψέματα». Πολύ ενθαρρυντικό. Στο τέλος, βέβαια, αλλάζει. Γίνεται καλός…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube