Δέκα χρόνια συμπληρώνονται το φετινό καλοκαίρι (στις 18 Ιουλίου, για την ακρίβεια…) από την κυκλοφορία του τρίτου και τελευταίου Jurassic Park -και 18 από το επικό, πρώτο.

Τη δεκαετία που πέρασε, η ιδέα της παραγωγής και τέταρτης ταινίας παρέμεινε δημοφιλέστατη και διατηρήθηκε… ολοζώντανη, τόσο από τους -πολλούς και φανατικούς- θαυμαστές των δεινοσαύρων του Μάικλ Κρίχτον, που μετέφερε (θριαμβευτικά) στη μεγάλη οθόνη ο σπουδαίος Στίβεν Σπίλμπεργκ, όσο και από τον σκηνοθέτη του Jurassic Park III, Τζο Τζόνστον, που φερόταν… ψημένος να δώσει συνέχεια στο θρυλικό φιλμ της Universal Pictures.

Ο θάνατος του Κρίχτον το 2008, όμως, «πάγωσε» το όλο θέμα.

Μέχρι τώρα…

Ο σκηνοθέτης που έκανε πράξη ένα από τα… πλέον μεγαλεπήβολα σχέδια στην ιστορία του κινηματογράφου, ο Σπίλμπεργκ, ετοιμάζεται (σύμφωνα με πληροφορίες-φήμες εξ' Αμερικής) να κάτσει και πάλι στην καρέκλα του, να πάρει την… ντουντούκα του και να «γυρίσει» το Jurassic Park IV!

Όπως αποκαλύπτουν τα μεγαλύτερα cine-sites στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ συναντήθηκε πριν λίγες μέρες με τον σεναριογράφο Μαρκ Προτόσεβιτς (The Cell, Poseidon, συν-σεναριογράφος του I Am Legend), προκειμένου να… κατεβάσουν ιδέες για το πώς θα ξαναζωντανέψει το πρότζεκτ του τέταρτου Jurassic Park!

Η Universal… έτρεξε να διαψεύσει οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά η είδηση είναι -όπως, χαρακτηριστικά, τονίζεται- ότι ο Σπίλμπεργκ σκέφτεται ακόμη, πολύ σοβαρά, να… περπατήσει ξανά με τους δεινόσαυρους!

Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube