Ο Σταν Φαλκς έχει τον πρώτο λόγο για να καλύψει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, ενώ ακολουθούν με λιγότερες πιθανότητες ο Ρενέ Χένρικσεν και ο Γιάννης Σαμαράς. Σύμφωνα με τη «SportDay», χθες υπήρξε επαφή με τον Ολλανδό που εργάζεται στη Βίσλα Κρακοβίας με μικρό μπάτζετ και δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2012. Ο Φαλκς φέρεται να ζητεί 300.000 ευρώ για να «σπάσει» το συμβόλαιό του και να έρθει στην Ελλάδα, αλλά οι «πράσινοι» δεν δίνουν πάνω από 200.000 ευρώ σαν πάγιες αποδοχές, ορίζοντας όμως υψηλά μπόνους για επίτευξη στόχων, μεταγραφές και πωλήσεις.

Πιο προσιτή οικονομικά λύση είναι αυτή του Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος σε σχέση με τον Φαλκς έχει το επιπλέον ατού πως προέρχεται από την παναθηναϊκή οικογένεια και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο σύλλογο. Επαφή θα γίνει και μαζί του, αλλά υπάρχουν κάποιοι που έχουν αμφιβολίες καθώς υστερεί σε εμπειρία σε σχέση με τον Ολλανδό. Ο Χένρικσεν δήλωσε στη «SportDay» για το θέμα: «Μιλάω με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έχουμε συζητήσει για το θέμα του τεχνικού διευθυντή. Δεν ξέρω αν με πάρουν για να με ρωτήσουν. Το πρόβλημά μου είναι η οικογένεια. Έχω τα παιδιά στο σχολείο, έχω προγραμματίσει να πάμε στην Αμερική για λίγες μέρες, όμως αν με πάρει ο Παναθηναϊκός και μου προτείνει κάτι, δεν ξέρω. Υποθετικά δεν μπορώ να απαντήσω, ούτε γίνεται να πάρω βιαστική απόφαση. Θα δω τι θα πουν αν με καλέσουν, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσω. Είναι τιμή για μένα να με σκέφτεται ο Παναθηναϊκός για κάτι τόσο σημαντικό».

Ο Γιάννης Σαμαράς έχει τα ίδια «συν» με τον Δανό παλαίμαχο αμυντικό, αλλά κάποιοι θεωρούν πως μπορεί να τον «κάψουν» προσλαμβάνοντάς τον σε αυτή τη θέση τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τα υπάρχοντα προβλήματα.

Μετά τις επαφές που θα γίνουν, η διοικούσα επιτροπή θα κάνει τις εισηγήσεις της στο ΔΣ και πολύ σύντομα θα ληφθεί η απόφαση, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για… χάσιμο. Στο μεταξύ, δεδομένη είναι σε κάθε περίπτωση η πρόθεση της διοίκησης να προσλάβει και έναν γενικό αρχηγό για καλύτερο έλεγχο των αποδυτηρίων.

Πάει Γερμανία ο Μπουμσόνγκ

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με ομάδα, που πληροφορίες αναφέρουν πως είναι από τη Γερμανία (φήμες κάνουν λόγο για Βέρντερ ή Χέρτα), βρίσκεται ο Παναθηναϊκός για την πώληση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Από την παραχώρηση του 32χρονου αμυντικού οι «πράσινοι» θα πάρουν μία βαθιά ανάσα, αφού πέραν του ποσού που θα εισπράξουν, θα γλιτώσουν και το μεγάλο του συμβόλαιο. Πάντως ο μάνατζερ του Γάλλου αμυντικού, Φρεντερίκ Γκερά, δήλωσε άγνοια: ««Εγώ δεν έχω καμία πρόταση και πιστεύω ότι ο Μπουμσόνγκ δεν καίγεται να φύγει από τον Παναθηναϊκό», ανέφερε.

Ένα μικρότερο ποσό πιθανώς να φέρει στα ταμεία και η πώληση του Τάσου Λαγού. Ο 18χρονος αμυντικός χαφ αναμένεται να φέρει πρόταση από τη Λέστερ κι εκτιμάται πως θα εισπραχθούν περί τις 300.000 ευρώ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube