Πενήντα πέντε χρόνια επιτυχούς πορείας στην ελληνική αγορά, συμπληρώνει φέτος η εταιρεία SKAG έχοντας ως αντικείμενο την επεξεργασία χάρτου και την κατασκευή χαρτικών ειδών. Η δραστηριοποίηση της εταιρείας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από το 1956 – έτος ίδρυσης - έως και σήμερα, η εταιρεία έχει κάνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης και παραμένει η μεγαλύτερη, και μία από τις ελάχιστες παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, σε Σχολικά προϊόντα Χάρτου και Είδη Αρχειοθέτησης, διευρύνοντας συνεχώς το μερίδιό της.

Σήμερα, οι ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κρυονέρι καταλαμβάνουν 20.000 τ.μ. και απασχολεί συνολικά 120 άτομα και εποχιακά άλλα 10-15. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά με μερίδιο 64% (2010). Το 2010 η εταιρεία έκλεισε με αυξημένο κατά 10% το μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των σχολικών ειδών, από το 2009. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας έφθασαν τα 13,5 εκ ?, εκ των οποίων, ποσοστό 7 % αφορά στις εξαγωγές για το 2010.

H εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας ξεκίνησε προς το τέλος της δεκαετίας του ’80 και σήμερα εξάγει σε 37 χώρες, της Ενωμένης Ευρώπης, της Μεσογείου, των Ανατολικών χωρών, της Μέσης και Άπω Ανατολής, της Νοτίου Αμερικής και της Αφρικής. Από το 2005 η SKAG διακινεί τα προϊόντα της προς τις Βαλκανικές χώρες μέσω του ιδιόκτητου Κέντρου Διανομής Βορείου Ελλάδος, που εδρεύει στην περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, εκτάσεως 3.200τ.μ.

Η δεκαετία του ‘90 ήταν το ίδιο δημιουργική και παραγωγική για την εταιρεία, αφού συνέχισε να δημιουργεί πρωτοποριακά προϊόντα (ξεπερνούν τους 1200 κωδικούς) που την καθιέρωσαν στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού. Η SKAG περιλαμβάνεται στη λίστα των καλύτερα εξοπλισμένων Βιομηχανιών επεξεργασίας Χάρτου στην Ευρώπη.

Παράλληλα, συμμετείχε και συμμετέχει σε Διεθνείς και Πανελλαδικές Εκθέσεις, πιστοποιήθηκε από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς και βραβεύθηκε από παγκόσμιου κύρους οργανισμούς. Σημαντική είναι επίσης η κοινωνική δραστηριότητα που η εταιρεία έχει αναπτύξει υποστηρίζοντας πολλές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, είτε προσφέροντας προϊόντα είτε χρηματικά ποσά.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Θ. Κ. Σκαγιάς δήλωσε σχετικά: « Η σταθερή πορεία της Θ.Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε. χαρακτηρίζεται από την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας, την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια που υπάρχει στην συνεργασία με τους πελάτες μας και τα 55 χρόνια Ελληνικής Παραγωγής που δείχνουν την αγάπη μας για την Ελλάδα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube