Μετά τα φιλοσοφικά ερωτήματα «να ζει κανείς ή να μη ζει» και «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα», έρχεται το νέο… «οι χολυγουαντιανές υπερπαραγωγές αντιγράφουν τη ζωή ή η ζωή τις χολυγουντιανές υπερπαραγωγές». Με αφορμή την επικείμενη… συντέλεια του κόσμου στις 21 Μαΐου, το www.sport-fm.gr σας καλωσορίζει στον κόσμο της –σχεδόν- απόλυτης καταστροφής των blockbusters και σας προτείνει τα πέντε καλύτερα από αυτά.

Και λέμε «σχεδόν απόλυτης» γιατί ευτυχώς οι καλοί μας φίλοι Αμερικάνοι, βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να σώσουν τα «οπίσθια» της ανθρωπότητας και να της επιτρέψουν να πιεί το φραπεδάκι της χαλαρή!

Ημέρα Ανεξαρτησίας (1996)

Οι εξωγήινοι κάνουν «ντου» καθώς ζήλεψαν τα επίγεια καλούδια και τη στήνουν με γιγάντια διαστημόπλοια πάνω από το κεφάλι μας. Ευτυχώς ο Γουίλ Σμιθ και το πούρο του είχαν κέφια κα την τελευταία στιγμή μας έσωσαν από την καταστροφή. Ζήτω οι Η.Π.Α.!




Αρμαγεδών (1998)

Ένας αστεροειδής απειλεί να εξαλείψει την ανθρώπινη ζωή. Ο Μπρους Γουίλις και το παρεάκι του ντύνονται αστροναύτες, αφήνουν πίσω την Λιβ Τάιλερ και υπό τους ήχους των Aerosmith αναχωρούν για τόπους μακρινούς. Το θέμα στραβώνει αλλά τελικά το «Πολύ σκληρό για να πεθάνει» αγόρι με αυτοθυσία σώζει τον κόσμο και το… γαμπρουδάκι του (Μπεν Άφλεκ). Ζήτω οι Η.Π.Α.!




Μετά την επόμενη μέρα (2004)

Παγετός, τσουνάμι, αύξηση της στάθμης της θάλασσας και το τέλος πλησιάζει. Στο «μάτι» του κυκλώνα (τυχαίο; Δεν νομίζω) η Αμερική. Ο πατέρας-Ντένις Κουέιντ και ο υιός-Τζέικ Τζίλενχολ στο επίκεντρο της ιστορίας που φυσικά έχει happy end. Α! Οι Αμερικάνοι βρίσκουν καταφύγιο στο Μεξικό (@#%$%^*&^&^%$#$#&**). Ζήτω οι Η.Π.Α.!




Σκοτεινός Κώδικας (2009)

Μία χρονοκάψουλα και ένα παιδία που δεν μετρά τα άστρα αλλά τους… εξωγήινους. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση οι εξωγήινοι είναι φίλοι μας και θέλουν να μας βοηθήσουν καθώς ο ήλιος βάρεσε μπιέλα. Ο Νίκολας Κέιτζ το παίρνει πρέφα και παραδίδει το ευφυές τέκνο του στους «άλλους» ενώ ο ίδιος και οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί βλέπουν τον κόσμο να χάνεται. Ευτυχώς οι αντιπρόσωποι μας είναι Αμερικάνοι! Ζήτω οι Η.Π.Α.!




2012 (2009)

Οι Μάγιας τα είπανε, μέχρι το 2012 είναι τα ψωμιά μας. Μετά η φύση θα μας εκδικηθεί ανελέητα. Ευτυχώς οι Αμερικάνοι με τη βοήθεια άλλων φραγκάτων ανά τον κόσμο φρόντισαν να φτιάξουν μια σούπερ ντούπερ εκδοχή της κιβωτού του Νώε. Ο αγώνας δρόμου του Τζον Κιούζακ και της οικογένειας του να την προλάβουν ενώ η γη εκρήγνυται και σείεται και τα τσουνάμι χτυπούν ανελέητα ξετυλίγεται στις μεγάλες οθόνες. Ζήτω οι Η.Π.Α.!




Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube