Τα εύσημα στον Μανόλο Χιμένεθ έδωσε ο Νίκος Αλέφαντος για το έργο που έχει κάνει στην ΑΕΚ. Μιλώντας στην εκπομπή του ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ «Δοκάρι και μέσα» με τον Γιάννη Καρατζαφέρη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους «κιτρινόμαυρους», έκανε λόγο για εγκλήματα Χάβου, ενώ αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, όπως αυτός εμφανίστηκε στον Βόλο.

«Στο θέμα της ΑΕΚ, ενώ ξεκίνησε με το υλικό αυτό ο Χιμένεθ, είχε κάποια προβλήματα. Το κριτικάραμε. Πήρε ένα κύπελλο παλικαρίσιο.

Φορμαρίστηκε ο Σαχά, έχει βάλει δύο μπακ, Γεωργέας και Καράμπελας, που έχουν ανέβει πολύ. Όταν βρίσκουν την ευκαιρία ανεβαίνουν και κάνουν ζημιές.

Οι Δέλλας Μανωλάς κάνουν δίδυμο φοβερό. Ο Μανωλάς ήταν εκπληκτικός με τον ΠΑΟΚ. Προσέχει πολύ να μην κάνει πέναλτι. Δίπλα στον Δέλλα μαθαίνει περισσότερα. Όλους τους σέντερ φορ τους έχει καθαρίσει. Πρέπει να κληθεί στην Εθνική ομάδα. Να προσέξει το καλοκαίρι να δουλέψει. Να είναι προσγειωμένος και θα χαλάσει κόσμο.

Είχα μάθει παλιά ότι ο Στέλιος τον πήγαινε σε γυμναστή. Ας το κάνει και τώρα.
Ο ρόμβος ταιριάζει απόλυτα στον Ντιόπ. Το φωνάζαμε τόσο καιρό. Τον καλύπτει πάντως και ο Μίτσελ και ο Λαγός όταν παίζει.

Συγχαρητήρια στον Χιμένεθ. Έχουν κολώσει κάτι παιδάκια. Τον περίμεναν με το πιστόλι να του τα χώσουν. Μέχρι τώρα έχει κάνει άθλο.
Έβγαλε τον Μανωλά, είδαμε πάλι τον Γεωργέα. Χαίρεται λέει ο Μπάγεβιτς. Ποιός Μπάγεβιτς, επειδή έφερε τον Λεονάρντο; Ο Χιμένεθ τους έφτιαξε, όλους
».

Εγκλήματα ο Χάβος

«Εγκλήματα έκανε ο άνθρωπος. Παρουσίασε τρεις παίκτες πίσω, που δεν έχει ξαναγίνει. Φοβήθηκε το παιχνίδι. Με αυτό το σκεπτικό, τα μπακ σου πρέπει να είναι πύραυλοι. Άφησε τα πλευρά ανοικτά και το πλήρωσε.
Έβαλε αναγκαστικά τον Τσιρίλο, μπακ αριστερό. Έχεις τον Έτο να βγει δεξιά μπροστά. Αστεία πράγματα. Δεν μπορεί ο Φωτάκης και ο Τσουκαλάς να σηκώσουν τον ΠΑΟΚ..

Η ΑΕΚ πήρε το κέντρο, σβησμένος ο Φωτάκης, δεν μπόρεσε να πατήσει περιοχή. Από την άλλη πλευρά ο Μουσλίμοβιτς εξαφανισμένος. Δεν είχε προβλήματα ο Μανωλάς, ούτε ο Δέλλας, όταν χρειάστηκε
»

«Σάπιος ο Κλέιτον»

«Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις την δική σου προσωπικότητα. Το ποδόσφαιρο είναι με την καλή έννοια, πόλεμος. Αν κερδίσεις παίρνεις τα πάνω σου, αν πηγαίνεις από το κακό στο χειρότερο, υποφέρεις.

Ο Φερέιρα δεν μπορεί. Λέμε για την διοίκηση. Δεν λέτε όμως για τα συμβόλαια που έχουν κάνει. Οι παίκτες δεν έχουν βελτιωθεί καθόλου. Δεν κάνουν αυτοί οι παίκτες για την ιστορία και την φανέλα του Παναθηναικού.
Βάζει το Κλεϊτον έξω δεξιά. Ο Κλέιτον είναι σάπιος. Δεν κάνει για τον ΠΑΟ. Εγώ τον περνάω στην ταχύτητα, που λέει ο λόγος. Η θέση του δεν είναι εκεί, αλλά πίσω από τον επιθετικό. Δεν έχει ψυχή, δεν έχει πάθος, δεν έχει ταχύτητα.

Δεν υπάρχει επίσης Νίνης στο γήπεδο. Έχει χάσει την έκρηξη, την ταχύτητα του. Δεν έχει πνευμόνια να γυρίσει να βοηθήσει πίσω.
Έχεις τον Σιμάο. Λες και τον παχύνανε επίτηδες. Και παίζει κόφτης. Ημαρτον. Του Γκαρσία του μίλαγε ο προπονητής και αυτός έπινε νερό με 120 σφυγμούς. Δεν άντεχε άλλο το παιδί.

Έχασε το κέντρο λοιπόν εύκολα ο Παναθηναικός. Ο Λέτο δεν μπορεί να κάνει κούρσες μπροστά – πίσω. Σχόλασε.
Του Καραγκούνη, του έχει πέσει το ηθικό. Δεν ξέρω τι έχει πάθει το παιδί.

Να πούμε ότι βγήκαν αποτυχία οι μεταγραφές, Γκοβού, Μπουμσόνγκ. Πως τους παίρνουν αυτούς τους παίκτες;
Για τον Φερέιρα είναι και το άλλο βρε παιδί μου. Τον έβλεπα την Κυριακή. Που να πάει με αυτό το κουστούμι, που φόραγε


Πάρε Σηφάκη – Δώσε Μήτρογλου

«Δεν ξέρω τελικά ποιοί παίκτες θα έρθουν. Πρέπει πάντως να πάρει ο Ολυμπιακός δύο χαφάρες, που θα δώσουν χρώμα στην ομάδα. Μπορεί να μην είναι σαν τον Ιμπαγάσα, αλλά να βοηθούν την ομάδα κυρίως στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Το καλύτερο σενάριο για τον τερματοφύλακα είναι να πάρει τον Σηφάκη και να δώσει τον Μήτρογλου. Τον Οτσόα δεν τον ξέρω.
Έχω πει για τον Κλόζε. Τον παίρνει και χαλάς τον κόσμο. Ειδικά στο πρωτάθλημα δεν θα έχει αντίπαλο
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube