Το 'φερνε από 'δω, το 'φερνε από 'κει, «έστυβε» το μυαλό του (ευτυχώς, το κάνει συχνά πυκνά αυτό…), κάπου γράφτηκε, μάλιστα, ότι τους τελευταίους μήνες δεν μπορούσε να κοιμηθεί, αλλά, τελικά… ωσάν τον Αρχιμήδη, αναφώνησε: «Εύρηκα, εύρηκα»!

Η ταινία-φόρος τιμής στα κλασικά σπαγγέτι γουέστερν, που οραματίζεται εδώ και πολλά χρόνια ο Κουέντιν Ταραντίνο, αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά», με την είδηση που κυκλοφόρησε στο Twitter και θέλει το νέο φιλμ του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη να έχει τίτλο ''Django Unchained'', να έχει προκαλέσει παροξυσμό στο διαδίκτυο!

Επίσημο δεν είναι τίποτα, αλλά, όπως κάθε φορά, σε κάθε του πρότζεκτ, οι φήμες «δίνουν και παίρνουν», αναφορικά με τους πρωταγωνιστές της ταινίας και το σενάριο της!

Ο τίτλος, από την πρώτη σελίδα του σεναρίου που «ανέβηκε» στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (και σας «σερβίρουμε» κι εμείς…), παραπέμπει στο ορίτζιναλ σπαγγέτι του 1966, ''Django'', που φέρει την υπογραφή του Σέρτζιο Κορμπούτσι.

Την ταινία, δηλαδή, όπου ο Φράνκο Νέρο, ένας πρώην στρατιώτης του εμφυλίου, επιστρέφει… πιστολέρο στα μεξικανικά σύνορα με τις ΗΠΑ, με μοναδική αποσκευή του ένα… φέρετρο(!), ίσως πάλι, όμως, παραπέμπει και στο ''Sukiyaki Western Django'' του Τακάσι Μιίκε, όπου ο Ταραντίνο είχε μια cameo εμφάνιση.

Στα σινέ-σάιτ γίνεται, ήδη, ένας μικρός… χαμός, ειδικά σε ό,τι αφορά την πλοκή της ταινίας…

Ο Django φέρεται, λοιπόν, να είναι ένας πρώην σκλάβος, που «μαθητεύει» στο πλάι ενός ανθρωποκυνηγού -αν οι φήμες ευσταθούν, ο «Άδοξος Μπάσταρδος», Κρίστοφ Βαλτζ, θα είναι αυτός!- και εκπαιδεύεται ως… πιστολέρο, βοηθώντας τον μέντορά του να βγάλει από τη μέση μερικούς κακούς. Σαν αντάλλαγμα, ο τελευταίος τον βοηθά να απελευθερώσει τη γυναίκα του, η οποία δουλεύει σε μία φυτεία, υπό το ζυγό ενός μοχθηρού αφεντικού.

Μέχρι το φθινόπωρο, που αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, θα έχουν επιβεβαιωθεί οι πρωταγωνιστές και αν δεν προκύψει κάτι, θα έχουμε νέο, ολόφρεσκο Ταραντίνο μέσα στο 2012!

Υπομονή…

Nίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube