Απώλεια δύο βαθμών για την Μπενφίκα, η οποία ήρθε ισόπαλη, 1-1, στο «Ζοσέ Αρκάνιο» κόντρα στην, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Ο Φράνκο Χάρα έδωσε το προβάδισμα στους «Αετούς» της Λισαβόνας, μόλις στο 4ο λεπτό, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντιάλμιρ. Μάλιστα, η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 68’, λόγω της αποβολής -με δεύτερη κίτρινη- του Ζαρντέλ.

Σημαντική νίκη για την Νασιονάλ, η οποία επικράτησε στην έδρα της Ναβάλ με σκορ 2-1 και πέρασε στην πέμπτη θέση, που οδηγεί στο Europa League. Μέσα σε έξι λεπτά η ομάδα του Ίβο Βιεϊρά θα πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Μπαρσέλος (25’) και Κλαουντεμίρ (31’ πεν.), με τους γηπεδούχους απλά να μειώνουν στο 43ο λεπτό με τον Μπολίβια.

Γκέλα για την Μπράγκα, καθώς έμεινε στο 0-0, εντός έδρας κόντρα στην Λεϊρία και έδωσε την ευκαιρία στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας να την φτάσει στην τρίτη θέση, στους 45 βαθμούς.

Στα άλλα ματς, η Μπέιρα Μαρ και η Ρίο Άβε αναδείχθηκαν ισόπαλες, 1-1, στο «Αβέιρο». Ο Ταβάρες άνοιξε το σκορ στο 14’ για τους γηπεδούχους, με την ομάδα του Μπρίτο να φέρνει το ματς στα ίσα με τον Ταραντίνι, τέσσερα λεπτά αφότου ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ένα γκολ του Μπάμπα από το 3ο λεπτό ήταν αρκετό για την Μαρίτιμο για να νικήσει εντός έδρας την Ακαντέμικα με σκορ 1-0.

Αναλυτικά, η 28η αγωνιστική:

Παρασκευή, 29/4

Πάσος Φερέιρα-Γκιμαράες 2-1


Σάββατο, 30/4

Σπόρτινγκ-Πορτιμονένσε 2-1


Κυριακή, 1/5

Μπέιρα Μαρ- Ρίο Άβε 1-1

(14’ Ταβάρες-49’ Ταραντίνι)

Μαρίτιμο-Ακαντέμικα 1-0

(3’ Μπάμπα)

Ναβάλ-Νασιονάλ 1-2

(43’ Μπολίβια-25’ Μπαρσέλος, 31’ (πεν.) Κλαουντεμίρ)

Μπράγκα-Λεϊρία 0-0

Ολιανένσε-Μπενφίκα 1-1

(90+3' Ντιάλμιρ-4’ Χάρα)

Σετούμπαλ-Πόρτο (22:15)


Πατήστε εδώ για να δείτε τη βαθμολογία

Παναγιώτης Κεφαλάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube