Η Arsenal αποχαιρέτησε τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου παίρνοντας μόνο δύο βαθμούς στους τρεις τελευταίους αγώνες της, αλλά θα έχει πολύ ισχυρό κίνητρο κόντρα στη Manchester United και μπορεί να την υποχρεώσει σε ήττα, όπως υποστηρίζει ο Andy Gray στο ελληνικό blog της Betfair. Ο έμπειρος σχολιαστής πιστεύει επίσης ότι η Liverpool και η Manchester City θα δικαιώσουν την «ετικέτα» του φαβορί στους εντός έδρας αγώνες τους. Οι καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες της Premier League στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Liverpool - Newcastle

Η Liverpool δείχνει να γίνεται όλο και καλύτερη υπό τις οδηγίες του Kenny Dalglish και παρότι το 5-0 με την Birmingham ήταν μάλλον ακραίο αποτέλεσμα, η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες της παίζουν πλέον με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η εντύπωσή μου είναι ότι ο Dalglish προετοιμάζει ήδη την ομάδα για την επόμενη σεζόν, στην οποία οι νεαροί John Flanagan, Jack Robinson και Jay Spearing θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο.

Έχω ακούσει κάποιες φήμες που λένε ότι ομάδες σαν τη Liverpool ή την Tottenham θα προτιμούσαν να μην τερματίσουν στην 5η θέση επειδή δεν θέλουν να παίξουν στο Europa League την ερχόμενη σεζόν. Δεν τα πιστεύω καθόλου αυτά τα σενάρια. Ακόμα κι αν κάποιοι προπονητές ξεκουράζουν βασικούς παίκτες στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ταυτόχρονα δίνουν ευκαιρίες συμμετοχής σε άλλους.

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι η Liverpool θα θέλει σαν τρελή να κερδίσει όσο περισσότερα παιχνίδια μπορεί μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε να στείλει στους αντιπάλους της το μήνυμα ότι του χρόνου θα είναι πιο ανταγωνιστική.

Η Newcastle αποδίδει καλούτσικα μέχρι στιγμής, από την στιγμή που ανέλαβε ο Alan Pardew, αλλά το να αποκομίσει θετικό αποτέλεσμα σ’ αυτή την αναμέτρηση μοιάζει αρκετά δύσκολο. Δεν περιμένω συντριβή ανάλογη μ’ εκείνη που υπέστη η Birmingham, ωστόσο θα εκπλαγώ πραγματικά αν οι γηπεδούχοι δεν πάρουν τη νίκη.

Προτάσεις:
Υπέρ στη Liverpool @ 1,53 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στη Liverpool για νίκη με ακριβές σκορ 2-0 @ 9,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στη Liverpool για να μη δεχθεί γκολ @ 2,30 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Arsenal - Manchester United

Αν αυτό το παιχνίδι γινόταν νωρίτερα μέσα στην σεζόν, η έξυπνη επιλογή θα ήταν το ποντάρισμα στην ισοπαλία. Δεν πρόκειται, όμως, για ένα φυσιολογικό παιχνίδι. Η Manchester United έχει σχεδόν «δέσει» τον τίτλο και πιστεύω ότι εφόσον δεν χάσει στο γήπεδό της από την Chelsea την επόμενη εβδομάδα θα έχει κάνει αρκετά ώστε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην Premier League.

Υπάρχει βέβαια και ο επαναληπτικός ημιτελικός με την Schalke. Η απόδοση 1,02 στο ανταλλακτήριο της Betfair υποδεικνύει ότι πρόκειται για τελειωμένη δουλειά έπειτα από την υπέροχη εκτός έδρας νίκη 0-2 της Τρίτης, αλλά έχουμε δει και μεγαλύτερες ανατροπές να συμβαίνουν. Ο θρίαμβος των Γερμανών με 2-5 επί της κατόχου του τίτλου Inter στο San Siro θα βρίσκεται στο μυαλό του Sir Alex. Συνεπώς, πιστεύω ότι θα παρατάξει μια καλή ενδεκάδα κατά της Arsenal, αλλά θα έχει εν μέρει την σκέψη του στο παιχνίδι που ακολουθεί μεσοβδόμαδα.

Όσο για την Arsenal, πάλι η σεζόν κατέληξε άσχημα και κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι ο κύκλος του Arsene Wenger έκλεισε. Πιστεύω πάντως ότι σ’ αυτό το παιχνίδι οι παίκτες του θα έχουν ισχυρότερο κίνητρο, πράγμα που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Δεν συμβαίνει συχνά να ποντάρω εναντίον της Manchester United, αλλά με τις προσφερόμενες αποδόσεις και τις παρούσες συνθήκες ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να το τολμήσω.

Προτάσεις:
Υπέρ στην Arsenal @ 2,70 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στην Arsenal για νίκη με ακριβές σκορ 2-1 @ 12,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες @ 1,73 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Manchester City - West Ham

Στο μυαλό των περισσότερων, αυτή είναι μια νίκη των γηπεδούχων που δεν «σπάει» με τίποτε. Καταλαβαίνω τους λόγους, αφού η City φτάνει σε τοπ φόρμα την κατάλληλη στιγμή, με τον τελικό του FA Cup να έρχεται και τους Spurs να μην έχουν πολύ χρόνο για να προλάβουν να κλέψουν την προνομιούχο 4η θέση.

Όσο για West Ham, πιστεύω ότι οι οπαδοί της έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για άλλη μια χρονιά στην Championship.

Παρότι μοιάζει ως το ισχυρότερο στάνταρ της αγωνιστικής, δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να σκοράρει η φιλοξενούμενη West Ham.

Προτάσεις:
Υπέρ στη Manchester City @ 1,43 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στη Manchester City για νίκη με ακριβές σκορ 2-1 @ 9,40 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στο Over 2,5 γκολ @ 1,84 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Birmingham - Wolves: Αυτό το ντέρμπι των Midlands «φωνάζει» ότι θα λήξει ισόπαλο. Υπέρ στην ισοπαλία @ 3,40. Υπέρ στην ισοπαλία με ακριβές σκορ 1-1 @ 7,60.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube