Τον πλέον αρμόδιο για να σχολιάσει τους αυριανούς αγώνες για τα ημιτελικά του Europa League βρήκε η πορτογαλική εφημερίδα “Abola”. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος έχει περάσει από τους πάγκους των Πόρτο, Μπενφίκα και Μπράγκα, παραχώρησε συνέντευξη στο εν λόγω Μέσο της πατρίδας του, στην οποία σχολίασε τα ματς της Πέμπτης, χωρίς ωστόσο να πάρει το μέρος κανενός συλλόγου.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι έχει εργαστεί και στις τρεις ομάδες τόνισε: «Είναι μια μεγάλη περηφάνια για μένα. Είναι λυπηρό για όποια από τις Μπενφίκα και Μπράγκα, που παίζουν μεταξύ τους, να μείνει εκτός τελικού. Αλλά από την άλλη, ανεξάρτητα από το ποια θα πάει στον τελικό, είναι μεγάλη επιτυχία για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο να εκπροσωπείται στα ημιτελικά με τρεις ομάδες».

Ερωτηθείς για το ποια θα υποστηρίζει, αποκρίθηκε: «Σε όλες προσπάθησα να κάνω το καλύτερο. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκονται και οι τρεις στα ημιτελικά ενός ευρωπαϊκού θεσμού και βλέπω με θαυμασμό κάτι τέτοιο».

Αναλύοντας τον πορτογαλικό “εμφύλιο” μεταξύ Μπενφίκα και Μπράγκα, υποστήριξε: «Η Μπενφίκα έχει μια ολόκληρη ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αυτό μπορεί να της δώσει το πλεονέκτημα. Ωστόσο, η Μπράγκα κάνει μια αξιοπρόσεκτη σεζόν στην Ευρώπη».

Για τον έτερο ημιτελικό, στον οποίο αγωνίζεται η Πόρτο, συμπλήρωσε: «Η Βιγιαρεάλ είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, αλλά και η Πόρτο έχει την ευκαιρία να κερδίσει έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό. Σίγουρα θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στην κορυφή. Και οι τέσσερις ομάδες έχουν την ίδια πίεση. Ποιος δεν θα ήθελε να κερδίσει; Ο καθένας έχει φιλοδοξία. Η Πόρτο έχει σημαντική ευρωπαϊκή ιστορία».

Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube