Έχασε το πρωτάθλημα, προ ημερών αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Η Μπενφίκα επικράτησε 2-1 της Πάσος Φερέιρα στον τελικό του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας που έγινε στην Κοΐμπρα και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη συνεχή χρονιά στα τέσσερα έτη ιστορίας του θεσμού.

Ο Χάρα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 17’ για τους «αετούς», ενώ στο 42’ ο Χάβι Γκαρθία με διπλή προσπάθεια πέτυχε το 2-0. Στο 51’ ο Λουιζάο με ένα απίστευτο αυτογκόλ (πλάσαρε τον εξερχόμενο Μορέιρα) έβαλε ξανά στο κόλπο την Πάσος Φερέιρα, ωστόσο η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και πλέον οδεύει με καλύτερη ψυχολογία στον πρώτο ημιτελικό του Europa League κόντρα στην Μπράγκα την ερχόμενη Πέμπτη στο «Ντα Λους».

Μπενφίκα: Μορέιρα, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Κοεντράο, Χάβι Γκαρθία, Χάρα, Αϊμάρ, Σέζαρ Πεϊσότο (61’ Μάρτινς), Σαβιόλα (68’ Αΐρτον), Καρντόσο.

Πάσος Φερέιρα: Κάσιο, Μπαϊάνο, Οζέια, Κοένε, Μαϊκόν, Αντρέ Λεάο (78’ Ανουνσιασάο), Ολίμπιο, Σιμάο (75’ Ολιβέιρα), Μανουέλ Ζοσέ (71’ Καετάνο), Πίτσι, Ροντόν.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube