Τελικά, αυτή η Πόρτο δεν παίζεται με τίποτα... Οι «δράκοι» νίκησαν με 3-1 την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ», στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης, αφού κατάφεραν να «ανατρέψουν» το εις βάρος τους 2-0 από την πρώτη αναμέτρηση στο «Ντραγκάο», με απίθανο «ξέσπασμα» στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Έτσι, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι παίκτες του Βίλας Μπόας ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν και την κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει θεσμού, περιμένοντας τον τελικό κόντρα στην Γκιμαράες και αποδεικνύοντας πως φέτος δεν έχουν αντίπαλο εντός των τειχών.

Στο πρώτο ημίχρονο, το ματς ήταν μέτριο και σκληρό, με τον διαιτητή να μοιράζει κίτρινες κάρτες. Στο δεύτερο, όμως η ομάδα του Οπόρτο μπήκε πιο δυνατά και άρχισε να πιέζει την εστία του Ζούλιο Θέσαρ. Έτσι, ήταν θέμα χρόνου να σημειώσει γκολ και αυτό έγινε με τον Μουτίνιο στο 64’. Στο 71’ ο Χουλκ έκανε το 2-0 και ισοφάρισε το σκορ της πρώτης αναμέτρησης, για να «σφραγίσει» την πρόκριση ο Φαλκάο στο 74’. Ο Καρντόζο κατάφερε να δώσει ελπίδες στους Λουζιτανούς στο 80’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Όμως, στη συνέχεια οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να πάρουν αυτοί την πρόκριση.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Θέσαρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάβι Γκαρσία (85' Καρντέκ), Γιάρα, Κάρλος Μάρτινς, Θέσαρ Πεϊσότο, Καρντόζο, Σαβιόλα

ΠΟΡΤΟ: Μπέτο, Σαπουνάρου (87' Σερένο), Ρολάντο, Αλβαρο Περέιρα, Οταμέντι, Ρούμπεν Μίκαελ, Φερνάντο Ροντρίγκεζ, Μουτίνιο, Χουλκ, Φαλκάο, Κριστ. Ροντρίγκεζ (75' Βαρέλα)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube