Δε χάνει ούτε στα ντέρμπι η Πόρτο. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 3-2 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ντραγκάο», στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Superliga και ξέφυγαν ξανά στην κορυφή με 19 βαθμούς διάφορα από τη δεύτερη Μπενφίκα, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα πως είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα φέτος στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο και μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη, έχοντας κατακτήσει εδώ και δυο αγωνιστικές και μαθηματικά τον τίτλο. Αντίθετα, τα «λιοντάρια» παρέμειναν στην τέταρτη θέση και εξακολουθούν να διεκδικούν την παραμονή στις προνομιούχες θέσεις της βαθμολογίας, που οδηγούν στο επόμενο Europa League.

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 κατάφεραν να προηγηθούν με τον Αντρέ Σάντος στο 11’ για να «ανατρέψουν» την κατάσταση οι ημιφιναλίστ του φετινού Europa League με τους Φαλκάο στο 26’ και 50’ και Βάλτερ στο 87’ Ο Ματίας Φερνάντεθ στο 88’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


ΠΟΡΤΟ: Ελτον (69' Μπέτο), Μαϊκόν, Αλβαρο, Ρολάντο, Σερένο, Γκουαρίν, Μουτίνιο, Ρούμπεν Μίκαελ, Φαλκάο (80' Βάλτερ), Χουλκ, Βαρέλα (66' Μαριάνο Γκονζάλεζ)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίτσιο, Τορσιλιέρι, Πόλγκα, Εβάλντο, Αμπελ, Ματίας Φερνάντεθ, Βαλντές (64' Ιζμαϊλοφ), Ζάπατερ (63' Βούκσεβιτς), Αντρέ Σάντος, Γιαννίκ, Πόστιγκα (88' Σαλέιρο)



Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 15/4

Ακαντέμικα-Σετούμπαλ 1-1

Σάββατο, 16/4

Ολιανένσε-Πάσος Φερέιρα 0-0

Γκιμαράες-Μαρίτιμο 2-0

Κυριακή, 17/4

Ρίο Άβε-Ναβάλ 1-0

Λεϊρία-Πορτιμονένσε 0-1

Μπενφίκα-Μπέιρα Μαρ 2-1

Πόρτο-Σπόρτινγκ 3-2

Δευτέρα, 18/4

Νασιονάλ-Μπράγκα


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube