Χωρίς να «φορτσάρει» ιδιαίτερα επικράτησε της Μπέιρα Μαρ η Μπενφίκα. Οι «αετοί» της Λισαβόνας νίκησαν με 2-1 στο «Ντα Λουζ» την αντίπαλό τους, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Superliga, έχοντας κατεβάσει δεύτερη ενδεκάδα στο γήπεδο και μείωσαν προσωρινά στους 16 τους βαθμούς της διαφοράς τους από την πρωτοπόρο Πόρτο, που έχει ένα αγώνα λιγότερο, στη δεύτερη θέση, έχοντας, ήδη, χάσει τον τίτλο εδώ και δυο εβδομάδες και, έχοντας εξασφαλίσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω της δεύτερης θέσης της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Europa League, απέχοντας πέντε βαθμούς από την πέμπτη Γκιμαράες.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στα τέρματα των Σίντνεϊ στο 54’ και Γιάρα στο 71’, για να μειώσει ο Γιάρτεϊ στο 94’.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Ζούλιο Θέσαρ, Λουίς Φιλίπε (67' Μάξι Περέιρα), Ροντερίκ, Σίντνεϊ, Καρόλε, Αϊρτον, Κάρλος Μάρτινς, Αϊμάρ (63' Καρντόζο), Φερνάντεθ (59' Θέσαρ Πεϊσότο), Γιάρα, Καρντέκ


Δύσκολη νίκη της Ρίο Αβε επί της προτελευταίας Ναβάλ με 1-0 στην έδρα της, την έφερε ένα βαθμό πίσω από τις προνομιούχες θέσεις και άφησε τους φιλοξενούμενους σε δύσκολη κατάσταση. Έχασε τις ελπίδες της να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή έξοδο η Λεϊρία, που γνώρισε ήττα-«σοκ» από την ουραγό Πορτιμονένσε με 1-0 στην έδρα της και έδωσε «παράταση ζωής» στους φιλοξενούμενους.



Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 15/4

Ακαντέμικα-Σετούμπαλ 1-1

Σάββατο, 16/4

Ολιανένσε-Πάσος Φερέιρα 0-0

Γκιμαράες-Μαρίτιμο 2-0

Κυριακή, 17/4

Ρίο Άβε-Ναβάλ 1-0

Λεϊρία-Πορτιμονένσε 0-1

Μπενφίκα-Μπέιρα Μαρ 2-1

Πόρτο-Σπόρτινγκ 22:15

Δευτέρα, 18/4

Νασιονάλ-Μπράγκα


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube