Στην περίπτωση που παραταχθεί πλήρης η εθνική ομάδα της Γαλλίας στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, τότε μπορεί να φτάσει ψηλά, σύμφωνα με τον Μπορίς Ντιαό.

Ο φόργουορντ των Μπόμπκατς τόνισε στην «Equipe», πως ο απώτερος στόχος των «τρικολόρ» είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ φάνηκε αναποφάσιστος για το τι θα κάνει, εάν γίνει lock out στο NBA το καλοκαίρι.

Ο Ντιαό απέφυγε να απαντήσει για το αν το ερχόμενο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας θα σημάνει το τέλος της γενιάς του 2000, στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, λέγοντας: «Ελπίζω να είμαστε όλοι μαζί και να μην προκύψουν τραυματισμοί της τελευταίας στιγμής. Ο στόχος παραμένει ίδιος, δηλαδή, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και αν δεν λείψει κανένας θεωρώ πως είναι εφικτός. Βρισκόμαστε όλοι -αρκετά συχνά- σε επικοινωνία και αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζουμε τίτλους και να αγωνιστούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η αποχώρηση του Τζέραλντ Γουάλας κόστισε αρκετά στους Σάρλοτ Μπόμπκατς, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία για τον μέλλον, καθώς είναι μία νεανική ομάδα: «Θα ήταν υπερβολικό να μιλούσαμε για play off τη φετινή χρονιά, καθώς είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Δεν ξεκινήσαμε καλά και παρόλο που κάναμε κάποιες καλές εμφανίσεις δεν καταφέραμε να βρεθούμε στην πρώτη οκτάδα (σ.σ. της Ανατολικής περιφέρειας). Είναι κρίμα. Αυτό που μας “πόνεσε” πολύ φέτος ήταν η αποχώρηση του Τζέραλντ Γουάλας. Η ομάδα μας είναι νεανική και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε την επόμενη χρονιά».

Παναγιώτης Κεφαλάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube