Τέλος στο αρνητικό σερί έβαλε η Κέρκυρα (πέντε ήττες) και με γκολ του Καλαντζή (29΄), νίκησε τον Εργοτέλη με σκορ 1-0 και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα.

Σε αυτό βοήθησε και η ήττα του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με σκορ 1-0 που έστειλε την ομάδα της Αρκαδίας στη Football League.



Με μια έκπληξη παρατάχθηκε η Κέρκυρα στον αγωνιστικό χώρο αφού στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Γκόραν Μαζνόφ. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν από νωρίς και με τον Καλαντζή σε ένα ρόλο κρυφού επιθετικού άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του Εργοτέλη. Η πρώτη καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 8΄ όμως ο Αθανασίου δεν επέτρεψε στον Καλαντζή να σκοράρει.

Όσο περνούσε η ώρα με τους Στολτίδη και Γραμμόζη να κυριαρχούν στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Στο 26΄ ο Καλαντζής απείλησε με κεφαλιά από κόρνερ χωρίς να βρεί στόχο όμως τρία λεπτά αργότερα μετά την ωραία πάσα του Στολτίδη με διαγώνιο σουτ έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους.

Στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου και τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάτι καλό μπροστά από τις δύο εστίες. Μοναδική αξιόλογη ευκαιρία ήταν αυτή που έχασε ο Καλαντζής για την Κέρκυρα όταν με προβολή από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει.

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο οποίο η Κέρκυρα έβαλε τα θεμέλια της νίκης που την διατηρούν στην κατηγορία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν και να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα της Κέρκυρας χωρίς επιτυχία. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς προχώρησε σε αλλαγές. Ο Μαζνόφ φαινόταν αρκετά κουρασμένος μιας και προερχόταν από τραυματισμό και στη θέση του πέρασε ο Ιωάννου που βοήθησε πολύ με τα τρεξίματα του. Με την είσοδο του Χαμπλ, η Κέρκυρα απέκτησε μεγαλύτερη φρεσκάδα και διατηρούσε εύκολα την μπάλα στην κατοχή της.

Οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν μεγάλες συγκινήσεις στο δεύτερο μέρος σε ένα κακό ποιοτικά 45λεπτο. Το γκολ του Παναθηναϊκού ξεσήκωσε τους οπαδούς της Κέρκυρας και σφράγισε την παραμονή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ να γιορτάζουν ανακουφισμένοι.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Μίχος, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Στολτίδης, Γραμμόζης, Μακρής (61΄Χαμπλ), Καλαντζής (71΄Τσίγκας), Επστάιν, Μαζνόφ (55΄Ιωάννου Ηλ.)

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Ιωάννου Δημ., Λαμπρόπουλος, Παρασκευαϊδης

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Σαρρής (17΄Σασιασβίλι), Μπέτο (58΄Χρυσοφάκης), Σίλβα, Χαντί, Ολίσε, Γιαλούσης, Λεάλ, Μπούντιμιρ (59΄Καρέλης)

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Κυριακίδης, Ορφανός, Κανδηλάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφων (Δράμας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Να μην... πυροβολεί τα πόδια της η ΑΕΚ – Έχει δεχθεί 24 κάρτες, απαράδεκτος ο Πουλικίδης»

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός έχει 77% θετικά αποτελέσματα στο ΟΑΚΑ ως φιλοξενούμενος»

Αθανασίου: «Έχει μία μεγάλη ευκαιρία απόψε ο Παναθηναϊκός, που δεν πρέπει να αφήσει να πάει χαμένη»

Συνελήφθη security στο «Κλ. Βικελίδης» επειδή άφησε οπαδό να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο

Τσορμπατζόγλου: «Πιεσμένος ο ΠΑΟΚ λόγω των κακών αποτελεσμάτων-Αρκετές αλλαγές ο Λουτσέσκου»

Τσανάκας: «Το μομέντουμ είναι με τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να φανεί και μέσα στο γήπεδο»

Παγκάκης: «Παίζει πολλά απόψε ο Παναθηναϊκός, έχει την αύρα να κερδίσει τον Ολυμπιακό»

Λόβρεν: «Ο τρόπος που με αγκάλιασε ο ΠΑΟΚ με έκανε να νιώσω σαν να είμαι τρία χρόνια εδώ»

ΑΕΚ: Έξι παίκτες στο όριο των καρτών

Stoiximan Super League: Το ντέρμπι των «πρέπει» στο ΟΑΚΑ και ο ΠΑΟΚ που κυνηγάει την πρωτιά