Στην… κατοικία της Football League συνόδεψε η ΑΕΚ τη Λάρισα!

Πιστή στην υπόσχεση πως θα είναι… κυρία μετά το «Καραϊσκάκη», η «Ένωση» επικράτησε 3-2 στο «AEL FC ARENA» και αποχαιρέτησε -όπως και η υπόλοιπη Σούπερ Λίγκα- τους «βυσσινί» μετά από πέντε χρόνια (και για τρίτη φορά στην ιστορία τους).

Ευκολότερη απ’ όσο δείχνει το σκορ η επικράτηση των «κιτρινόμαυρων», που προηγούνταν ήδη 3-0 (2’ Μανωλάς, 4’, 18’ Λαγός) μέχρι το εικοσάλεπτο.



90'+3': Λήξη του αγώνα

89' - Κίτρινη κάρτα για τη Λάρισα: Δυνατό τάκλιν του Τσιμπάμπα πάνω στον Γεωργέα.

88' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Καράμπελας καθυστερεί κι εκείνος την εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ και βλέπει επίσης κίτρινη.

85' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Γεωργέας για καθυστέρηση.

80' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!: Ο Βενετίδης χτύπησε με το χέρι -εκτός φάσης- τον Λαγό (που έπεσε πάντως και θεαματικά) και είδε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

79' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Νασούτι έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Κατσιαρό.

78' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μανωλάς τραυματίστηκε (μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο πρόσωπο) και έδωσε τη θέση του στον Ντρπιτς -που ντεμπουτάρει με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

70' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη δέχεται ο Ντιόπ, που συνέχισε τη φάση και σκόραρε, ενώ είχε υποδειχθεί νωρίτερα φάουλ στη διεκδίκησή του με τον Νταμπίζα.

68' - Κίτρινη κάρτα για τη Λάρισα: Τη βλέπει ο Βενετίδης, για δυνατό μαρκάρισμα στον Ντιόπ.

67' - Αλλαγή για τη Λάρισα: Ο Μπλάζεκ αντικαθιστά τον Πανκράτ.

66' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Έντερ περνάει ο Μπερνς.

61' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!: Μετά από βαθιά μπαλιά του Κατσιαρού και απευθείας γύρισμα του Βενετίδη από αριστερά, ο Κουζέν πετάγεται στην περιοχή και με προβολή μειώνει κι άλλο για τη Λάρισα!

55': Ο Τσιμπάμπα βρίσκει χώρο και σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά ο Σάχα πέφτει στη δεξιά του γωνία και μπλοκάρει.

50': Γκολ που δεν μετράει για την ΑΕΚ. Μετά από σέντρα από αριστερά και κεφαλιά-πάσα του Μπαχά πάνω από την τελική γραμμή, ο Νασούτι σπρώχνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός, όμως, δείχνει ότι η μπάλα είχε περάσει άουτ, πριν τη γυρίσει ο Μαροκινός.

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκερέιρο αντικατέστησε τον Λυμπερόπουλο.

46' - Αλλαγή για τη Λάρισα: Στη θέση του Κόζακ μπήκε ο Κατσιαρός.

45': Λήξη του ημιχρόνου

44' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!: Ο Μετίν κοντρολάρει ωραία τη μπαλιά του Πανκράτ από δεξιά, γυρίζει και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σάχα!

41': Η μπάλα -μετά από ωραία ενέργεια του Καφέ- στρώνεται στον Λυμπερόπουλο, εκείνος πλασάρει από θέση μέσα αριστερά, αλλά ο Αμπάρης πέφτει στη γωνία και αποκρούει.

39': Μετά από ωραία σέντρα από αριστερά, ο Νταμπίζας πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σάχα.

32': Ο Τσιμπάμπα ελίσσεται έξω από την περιοχή καο πιάνει το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Σάχα.

27': Μετά από εκτέλεση φάουλ του Έντερ από αριστερά, ο Ντιόπ πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

18' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Γεωργέας βγαίνει και πάλι επικίνδυνα από δεξιά, προλαβαίνει την έξοδο του Αμπάρη και γυρίζει την μπάλα και ο Λαγός -που γίνεται αποδέκτης της στο ημικύκλιο- ντριμπλάρει έναν αντίπαλο και τη στέλνει στην ανυπεράσπιστη εστία!

12': Προσπαθεί να ισορροπήσει το παιχνίδι η Λάρισα, αλλά εξακολουθεί να δείχνει σοκαρισμένη από το ξεκίνημα του ματς.

4' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Καφές βγάζει εξαιρετική κάθετη μπαλιά για τον Λαγό, που βγαίνει "στην πλάτη" της άμυνας και πλασάρει με άνεση τον Αμπάρη μέσα από την περιοχή!

2' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Λαγό και τακουνάκι-γύρισμα του Λυμπερόπουλου από το πρώτο δοκάρι, ο Μανωλάς πιάνει το απευθείας βολέ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!

1': Καλή φάση για την ΑΕΚ! Σε γύρισμα του Γεωργέα από δεξιά, ο Λαγός σούταρε απευθείας μέσα από την περιοχή, αλλά ο Νταμπίζας πρόλαβε να βάλει την κόντρα και να αποκρούσει σε κόρνερ.

1': Έναρξη του αγώνα



ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κουζέν, Μετίν, Πανκράτ (67' Μπλάζεκ), Τσιμπάμπα, Κολοβέτσιος, Κόζακ (46' Κατσιαρός)

Στον πάγκο: Τσοντοφάλσκι, Ρέντζας, Κανόμπιο, Κούλιτς, Σιατραβάνης

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Μανωλάς (78' λ.τ. Ντρπιτς), Γεωργέας, Ντιόπ, Καφές, Λαγός, Έντερ (66' Μπερνς), Λυμπερόπουλος (46' Γκερέιρο), Μπαχά

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Μίτσελ, Μπλάνκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «AEL FC ARENA»



Ούτε… δέκα απουσίες δεν μετρούν οι δύο ομάδες, ενόψει του σημερινού ματς. Τόσο ο Νίκος Κωστένογλου, όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ θα στερηθούν -για διαφορετικούς λόγους- αρκετούς βασικούς τους ποδοσφαιριστές.

Ενώ, λοιπόν, ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ρομέου, Ιγκλέσιας, Σίμιτς και τους τιμωρημένους Αμπουμπακάρι και Ταλ, ο Ανδαλουσιανός άφησε στην Αθήνα τους Δέλλα, Ματέος, Μάκο, Γκέντσογλου και αναγκάστηκε να πάρει τους (όχι 100% έτοιμους) Καφέ και Μίτσελ στην αποστολή.

Από… όχι ακριβώς κολακευτικές επιδόσεις στο πρωτάθλημα προέρχονται οι δύο αντίπαλοι. Στις τελευταίες 8 αγωνιστικές, η Λάρισα έχει νικήσει μόνο τον Παναθηναϊκό (5 ισοπαλίες και 2 ήττες στα υπόλοιπα), ενώ στα προηγούμενα 19 παιχνίδια της, η ΑΕΚ έχει φύγει λιγότερες φορές με τη νίκη, απ’ όσες έφυγε χωρίς αυτή (9 νίκες, 4 ισοπαλίες, 6 ήττες).

Η σημερινή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων τη φετινή χρονιά. Στις προηγούμενες δύο (μία για τον α’ γύρο του πρωταθλήματος και άλλη μια για το Κύπελλο), η ΑΕΚ έκανε περίπατο, πετυχαίνοντας από τέσσερα γκολ (4-0 στο ΟΑΚΑ και ίδιο σκορ στο «AEL FC ARENA»).



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube