Τρόπους για να μειωθούν τα έξοδα της ομάδας αναζητούν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, αφού το τέλμα που επικρατεί σχετικά με την εξεύρεση επενδυτικών που θα της δώσουν άλλον αέρα, δεν επιτρέπει αισιοδοξία. «Μαχαίρι» στα συμβόλαια και πωλήσεις παικτών συγκροτούν την πολιτική αναγκαστικής λιτότητας που είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει η διοίκηση της «Ένωσης».

Στον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν ήδη ο Μπλάνκο (και το συμβόλαιό του) σχεδόν θεωρείται εκτός ομάδας, ενώ εάν υπάρξει συμφέρουσα οικονομική πρόταση, το ίδιο θα συμβεί και με τον Νάτσο Σκόκο, για τον οποίο ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει από ομάδες της Τουρκίας.

Στην παρούσα φάση, οι ποδοσφαιριστές με τα υψηλά συμβόλαια απασχολούν περισσότερο, όμως επειδή πρόκειται κυρίως για ξένους, θεωρείται πολύ δύσκολο να δεχθούν μειώσεις στις αποδοχές τους ή να δεχθούν να παραχωρηθούν με λιγότερα χρήματα. Άλλωστε και το παράδειγμα του περασμένου καλοκαιριού με τον Γκερέιρο, που προτίμησε να προπονείται μόνος από το να πάει σε άλλη ομάδα με μικρότερο συμβόλαιο, δείχνει τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου αποτελούν οι νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές, όμως οι άνθρωποι δεν θα ήθελαν να τους δουν να φεύγουν από την ομάδα και προτεραιότητα είναι να εξοικονομηθούν πόροι από παίκτες όπως ο Ντιόπ (800 χιλ. ευρώ), Γκερέιρο (590 χιλιάδες), Σάχα (500 χιλιάδες) ή ο Γιάχιτς που αμοίβεται με κάτι παραπάνω από 300 χιλ. ευρώ και φέρεται να έχει μπει στο στόχαστρο γερμανικών συλλόγων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.