Απίθανο μοιάζει πλέον το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Ισμαέλ Μπλάνκο στην ΑΕΚ. Ο μάνατζέρ του, Γκουστάβο Οναϊντία, χαρακτήρισε σεβαστή μεν, αλλά όχι ικανοποιητική την πρόταση του Σταύρου Αδαμίδη στον Αργεντινό επιθετικό και αναζητεί καλύτερες προσφορές, είτε από Ελλάδα (Παναθηναϊκό), είτε από το εξωτερικό. Ο εκπρόσωπος του «Ζορό» τόνισε στον πρόεδρο της ΠΑΕ πως αντιλαμβάνεται τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερη πρόταση στον πελάτη του, αλλά επισήμανε πως «... πολύ πρόσφατα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, προσφέρατε 1,2 εκατ. ευρώ στον Σκόκο και πιστεύουμε πως η προσφορά του Μπλάνκο δεν συγκρίνεται με κανενός παίκτη την τελευταία τετραετία».

Μιλώντας στη «SportDay» εξήγησε τη θέση του ποδοσφαιριστή: «Δεν απάντησα ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Κατανοούμε απολύτως τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ, αλλά είναι λογικό να ψάχνω την καλύτερη πρόταση για τον παίκτη. Ο Μπλάνκο θέλει να μείνει και γι’ αυτό δεν απορρίψαμε την πρόταση. Το θέμα είναι ανοιχτό, όμως δεν γνωρίζω μέχρι πότε μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ. Δεν μου είπε ο πρόεδρος ότι η πρόταση της ΑΕΚ αποσύρεται, αλλά δεν αποκλείεται, όταν ξαναμιλήσω μαζί του η ΑΕΚ να μην επιθυμεί πλέον την παραμονή του», τόνισε.

Παράλληλα επισήμανε πως η ΑΕΚ επέμενε σε διετές συμβόλαιο, αλλά διέψευσε πως απαίτηση του παίκτη ήταν τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 3-4 εκατ. ευρώ. «Είναι 28 ετών και είναι η τελευταία του ευκαιρία να κάνει ένα συμβόλαιο που θα εξασφαλίσει την οικογένειά του. Πιστεύουμε πως με βάση την καριέρα του αξίζει κάτι καλύτερο και είναι η ώρα να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών τόσων ετών. Η πρόταση της ΑΕΚ είναι σεβαστή, αλλά δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας», πρόσθεσε ο Οναϊντία.

Όσο για το μέλλον του πελάτη του, ανέφερε: «Δεν είναι βέβαιο πως το μέλλον του βρίσκεται στην Ελλάδα ή ότι αν δεν μείνει στην ΑΕΚ θα παίζει στον Παναθηναϊκό, όπως λέγεται. Την Κυριακή τον παρακολούθησε σκάουτερ από το Μεξικό και το Σάββατο θα έρθει σκάουτερ για λογαριασμό ρωσικής ομάδας για να συζητήσουμε. Υπάρχει ενδιαφέρον και από την Ισπανία. Σαν μάνατζερ δεν μπορούμε να σταθούμε στην επιθυμία του παίκτη να μείνει στην ΑΕΚ κι εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, ψάχνοντας το καλύτερο γι’ αυτόν».

Διάψευση για Σκόκο

Διαψεύδεται από την ΠΑΕ ΑΕΚ η φημολογία πως η τουρκική Γκαζιάντεπσπορ προσφέρει 3,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο. Άλλωστε στο συμβόλαιο του Αργεντινού επιθετικού προβλέπεται ρήτρα 3 εκατ. ευρώ για μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.

Είπε «όχι» σε Λέγκια ο Γκερέιρο

Πρόταση της Λέγκια Βαρσοβίας απέρριψε ο Ρότζερ Γκερέιρο σύμφωνα με πολωνικά δημοσιεύματα. Στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό προτάθηκε συμβόλαιο έναντι 400.000 ευρώ ετησίως, αλλά εκείνος φέρεται να απάντησε αρνητικά. Σημειώνεται πως βάσει το συμβολαίου του με την ΑΕΚ, ο Γκερέιρο έχει λαμβάνειν περίπου 570.000 ευρώ ετησίως.

* Σήμερα αναμένεται η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τα όσα έγιναν στον αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος. Το πιθανότερο είναι να επιβληθεί στην ΑΕΚ ποινή μιας αγωνιστικής, που θα εκτίσει την 30η αγωνιστική στο ματς με τον Ηρακλή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.