Αποφασισμένη να μη σηκωθεί από την… τσόχα της φετινής σεζόν, αν δεν τα σηκώσει όλα, αποδεικνύεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Με τον αγέραστο Φαν Ντερ Σαρ να «κόβει» (ό,τι πήγαινε στην εστία του) και τον δαιμονισμένο Ρούνεϊ να «ράβει» (υπέροχο πλασέ στο 24'), η ομάδα του Φέργκιουσον επικράτησε 1-0 της Τσέλσι και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται το τρεμπλ!

92' Λήξη της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

91' Αλλαγή για την Μάντσεστερ. Ο Σμόλινγκ παίρνει τη θέση του Παρκ.

91΄ Κίτρινη κάρτα στον Τόρες της Τσέλσι.

90' Η Τσέλσι ζητάει σωστά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Εβρά στον Ραμίρες, αλλά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι. Όπως φαίνεται και στο ριπλέι υπάρχει ανατροπή.

89' Αδύναμο σουτ του Ανελκά, μπλοκάρει ο Φαν Ντερ Σαρ.

81' Πολύ επικίνδυνη προβολή του Φέρντιναντ βρίσκει με τις τάπες τον ώμο (!) του Μαλουντά!

80' - Κίτρινη κάρτα για τη Γιουνάιτεντ : Τη βλέπει ο Φαν Ντερ Σαρ για καθυστέρηση.

79' - Αλλαγή για την Τσέλσι: Αντί του Ραμίρες ο Μίκελ.

78' - Αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ: Ο Μπερμπάτοφ στη θέση του Ερνάντες.

75': Τεράστια ευκαιρία για την Τσέλσι! Ο Τόρες πιάνει δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ενώ η μπάλα κατευθύνεται στην αριστερή γωνία του Φαν Ντερ Σαρ, εκείνος -με φοβερή απόκρουση με τα ακροδάχτυλα- αποκρούει σωτήρια!

71' - Αλλαγές για την Τσέλσι: Στις θέσεις των Ζιρκόφ και Ντρογκμπά μπαίνουν οι Μαλουντά και Ανελκά αντίστοιχα.

70': Μετά από σέντρα του Ζιρκόφ και απόκρουση του Βίντιτς, ο Εσιέν σουτάρει απευθείας, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

68': Σε αντεπίθεση της Γιουνάιτεντ, ο Νάνι γυρίζει ωραία από δεξιά για τον Ερνάντες, αλλά πριν η μπάλα φτάσει σε εκείνον στο δεύτερο δοκάρι, ο Τσεχ προλαβαίνει και απομακρύνει σωτήρια!

68' - Κίτρινη κάρτα για την Τσέλσι: Τη βλέπει ο Εσιέν, για δυνατό τάκλιν στον Κάρικ.

61' - Κίτρινη κάρτα για την Τσέλσι: Ο Ραμίρες έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Εβρά.

57': Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάμπαρντ από αριστερά, ο Ντρογκμπά κοντρολάρει με το στήθος και πιάνει ανάποδο ψαλιδάκι, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από το απέναντι δοκάρι.

52' - Αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ Ο Νάνι αντικαθιστά τον τραυματία Ράφαελ.

50': Μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Ντρογκμπά, ο Ράφαελ έμεινε για αρκετά δευτερόλεπτα πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλο που σηκώθηκε, ωστόσο, προσωρινά, ο τραυματισμός του δεν θα του επιτρέψει να συνεχίσει.

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

45' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ!: Τεράστια διπλή ευκαιρία για τους Λονδρέζους! Μετά το γύρισμα του Ντρογκμπά από αριστερά, ο Τόρες βρίσκει ελάχιστα την μπάλα με το τακούνι και τη βλέπει να σταματά στο δεξί δοκάρι! Το νέο πλασέ, δε, που κάνει εξ επαφής ο Λάμπαρντ στην επαναφορά, αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Εβρά!

43': Μετά από στρώσιμο του Κάρικ, ο Ρούνεϊ πιάνει απευθείας πλασαριστό σουτ, αλλά ο Τσεχ πέφτει και μπλοκάρει!

41': Καλή φάση για τη Γιουνάιτεντ. Ο Ρούνεϊ σέντραρε με φάλτσο από αριστερά στην περιοχή, ο Ερνάντες κινήθηκε αμαρκάριστος στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν προλαβαίνει -για πολύ λίγο- να τη βρει με το κεφάλι και να τη στείλει στα δίχτυα!

35' - Κίτρινη κάρτα για την Τσέλσι: Ο Ζιρκόφ πήγε επικίνδυνα σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Ερνάντες.

29': Πιέζει μετά το γκολ της Γιουνάιτεντ η Τσέλσι -με το άγχος, ωστόσο, να χαλάει τις καλές προϋποθέσεις που δημιουργεί γύρω από την περιοχή.

24' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ!: Ο Γκιγκς κοντρολάρει υπέροχα τη βαθιά μπαλιά του Κάρικ, μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και γυρίζοντας στο σημείο του πέναλτι, δίνει την ευκαιρία στον Ρούνεϊ να πλασάρει την μπάλα -πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Τσεχ!

20': Μεγάλη ευκαιρία για την Τσέλσι! Ο Ντρογκμπά μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ από διαγώνια θέση, αλλά ο Φαν Ντερ Σαρ -με τις άκρες των δαχτύλων του- απέκρουσε σε κόρνερ!

17': Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκιγκς από αριστερά και απόκρουση στην περιοχή, ο Παρκ πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρει και φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

8': Πρώτο καλό σουτ στο παιχνίδι. Το κάνει ο Τόρες από διαγώνια θέση -μέσα στην περιοχή και δεξιά- αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Φαν Ντερ Σαρ.

1': Έναρξη του αγώνα



ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Εσιέν, Ραμίρες (79' Μίκελ), Λάμπαρντ, Τόρες, Ντρογκμπά (71' Ανελκά), Μποζίνγκουα, Ζιρκόφ (71' Μαλουντά), Τέρι

Στον πάγκο: Τερνμπουλ, Μπεναγιούν, Φερέιρα, Καλού

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Ρούνεϊ, Γκιγκς, Παρκ (90' Σμόλινγκ), Ερνάντες (78' Μπερμπάτοφ), Βίντιτς, Κάρικ, Ράφαελ (52' λ.τ. Νάνι), Βαλέντσια

Στον πάγκο: Κούστσακ, Σκόουλς, Έβανς, Γκίμπσον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Φερμίν Μαρτίνεθ Ιμπάνιεθ (Ισπανία), Χουάν Κάρλος Γιέστε Χιμένεθ (Ισπανία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Στάμφορντ Μπριτζ»



Σχεδόν κανένας αγωνιστικός «πονοκέφαλος» δεν ταλαιπωρεί τους δύο τεχνικούς πριν το παιχνίδι. Πέραν της απουσίας του Νταβίντ Λουίς (που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής), όλοι οι υπόλοιποι πρωτοκλασάτοι των δύο τεχνικών είναι διαθέσιμοι.

Σαφώς υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η παράδοση των συγκρούσεων με την Τσέλσι. Σε σύνολο 151 αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις, οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν 67 νίκες, έναντι 44 των Λονδρέζων -με 44 ματς να λήγουν ισόπαλα.

Παρόλο, δε, που το παρελθόν της Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» είναι συνολικά καλό (31 νίκες έναντι 23 της Τσέλσι, με 19 ισοπαλίες), εκείνο των δέκα τελευταίων παιχνιδιών στο Λονδίνο είναι… κατάμαυρο. Σε αυτά, η ομάδα του Φέργκιουσον δεν έχει πανηγυρίσει καμία νίκη (6 ήττες, 4 ισοπαλίες), ενώ η τελευταία από αυτές εντοπίζεται τον Απρίλιο του 2002.

Από αποτελέσματα… ανάλογα της πορείας τους στην Premier League προέρχονται οι δύο ομάδες. Λίγη ώρα, λοιπόν, αφότου η Γιουνάιτεντ ανέτρεπε το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ (2-4) και παρέμενε στην κορυφή της βαθμολογίας, η Τσέλσι έμενε στο 1-1 στην έδρα της Στόουκ και έδινε το δικαίωμα στη Μάντσεστερ Σίτι να την προσπεράσει στην τρίτη θέση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube