Η καλύτερη ομάδα του φετινού πορτογαλικού πρωταθλήματος επιβραβεύτηκε με τον ιδανικότερο τρόπο το βράδυ της Κυριακής. Η Πόρτο επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ», στο μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Superliga και κατέκτησε και μαθηματικά τον 25ο τίτλο πρωταθλήματος, πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη της περιόδου μέσα στο «άντρο» του παραδοσιακού αντιπάλου της, ξεφεύγοντας με 16 βαθμούς από αυτούς στην κορυφή, ήτοι και να χάσει και τα πέντε ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, θα τερματίσει απλά ένα βαθμό μπροστά από τους «αετούς» της Λισαβόνας.

Όσον αφορά τους τελευταίους, δεν κατάφεραν να «κόψουν» τον δρόμο των δυο φορές πρωταθλητών Ευρώπης προς τον τίτλο μέσα στο «σπίτι» τους και θα αρκεστούν απλά στη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου, έχοντας να αντιμετωπίσουν την Πόρτο στην έδρα τους στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου της χώρας, αποκτώντας πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό από την πρώτη αναμέτρηση στο «Ντραγκάο». Δείτε τι έκανε η Σπόρτινγκ.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «δράκοι» ήταν ανώτεροι και άνοιξαν το σκορ με τον Φρέντι Γκουαρίν στο 9’, χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ενδιάμεσα, στο 17’ο Σαβιόλα κατάφερε να ισοφαρίσει με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι, μετά την ανατροπή του Γιάρα από τον Οταμέντι. Στη συνέχεια, ο Χουλκ ήταν ο πρωτεργάτης των επιθετικών ενεργειών των πρωτοπόρων, χωρίς να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο, παρά μόνο από το σημείο του πέναλτι στο 26΄, όταν ο Βραζιλιάνος επιθετικός ευστόχησε από την άσπρη βούλα, μετά την ανατροπή του Φαλκάο από τον Ρομπέρτο μέσα στην περιοχή.

Στην επανάληψη, οι δυο αλλαγές των γηπεδούχων στο 46’ βοήθησαν την Μπενφίκα να γίνει σαφώς πιο επιθετική μπροστά στην εστία του Ελτον, όμως οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους δεν κατάφεραν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί. Έτσι, οι «φαρμακερές» αντεπιθέσεις των «δράκων» δημιουργούσαν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, παρά την αποβολή του Οταμέντι στο 70’ για φάουλ στον Καρντόζο. Η αποβολή του Παραγουανού διεθνούς επιθετικού στο 87΄ για μαρκάρισμα στον Μπελούτσι απλά έφερε την αριθμητική ισορροπία, όμως δεν άλλαξε το τελικό αποτέλεσμα.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Λουιζάο, Φάμπιο Κοεντράο, Αϊρτον (62' Ζαρντέλ), Σίντνεϊ, Τσάβι Γκαρσία, Αϊμάρ (46' Θέσαρ Πεϊσότο), Γκαϊτάν, Σάλβιο, Γιάρα (46' Καρντόζο), Σαβιόλα

ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Αλβαρο, Φουσίλε, Ρολάντο, Οταμέντι, Γκουαρίν (82' Κρ. Ροντρίγκεζ), Μουτίνιο, Ρέγες, Φαλκάο (74' Μαϊκόν), Χουλκ, Βαρέλα (73' Μπελούτσι)



Αναλυτικά, η 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πορτογαλίας:


Παρασκευή, 1/4

Λεϊρία-Μαρίτιμο 1-3

Σάββατο, 2/4

Ακαντέμικα-Πορτιμονένσε 1-0

Μπέιρα Μαρ-Μπράγκα 1-2

Κυριακή, 3/5

Ολιανένσε-Ναβάλ 1-3

Ρίο Άβε-Σετούμπαλ 2-0

Γκιμαράες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1

Μπενφίκα-Πόρτο 1-2

Δευτέρα, 4/4

Νασιονάλ Μαδέιρα-Πάσος Φερέιρα (22:15)


Η επόμενη αγωνιστική (26η):

Παρασκευή, 8/4

Μαρίτιμο-Νασιονάλ Μαδέιρα (22:15)

Σάββατο, 9/4

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ακαντέμικα (22:15)

Κυριακή, 10/4

Μπέιρα Μαρ-Ολιανένσε (18:00)
Πάσος Φερέιρα-Ρίο Άβε (18:00)
Σετούμπαλ-Λεϊρία (18:00)
Πορτιμονένσε-Πόρτο (20:15)
Ναβάλ-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα, 11/4

Μπράγκα-Γκιμαράες (22:15)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube