Τις ελπίδες για παραμονή στην Σουπερλίγκα κράτησε ο Αστέρας που μπορεί να ηττήθηκε από τον Άρη στην Τρίπολη με σκορ 2-1, ωστόσο τα αποτελέσματα των ομάδων της «ουράς», τον διατηρούν μέσα στο «κόλπο».

Άξιοι της μοίρας τους οι Αρκάδες, που δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν για μεγάλο διάστημα ενώ έχασαν πέναλτι στο 89’. Σκληροτράχηλος ο Άρης που παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρός σε όλο το ματς.



Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αλλά ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εκείνος που έπαιζε με πιο πολύ πάθος. Η μπάλα βρισκόταν περισσότερο χρόνο προς το μέρος της εστίας του Άρη και το πρώτο καλό σουτ της αναμέτρησης έγινε στο 14’ με τον Ματούσιακ. Ο Πολωνός επιθετικός απείλησε και στο 18’ με τον Χουάνμα να αντιλαμβάνεται την εξέλιξη της φάσης και να βγαίνει να μπλοκάρει.

Οι Αρκάδες ανέβαζαν στροφές όσο περνούσαν τα λεπτά και πίεζαν την άμυνα του Άρη. Στο 28’, την κεφαλιά του Ροζέριο έσωσε πάνω στην γραμμή ο Ρονάλντο Γκιάρο και στο 31’ ο Μπαρτολίνι σημείωσε γκολ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ουριμπάρι, έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κωνσταντινέας σφύριξε επιθετικό φάουλ, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για τον μη καταλογισμό του τέρματος.

Σε μια πανομοιότυπη φάση, ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε στο σκορ στο 35’. Ο Ουριμπάρι εκτέλεσε πάλι φάουλ από δεξιά, ο Ορόθκο πήδηξε ψηλότερα από όλους, παίρνοντας την κεφαλιά και έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Καστίγιο αποβλήθηκε στο 39’ ύστερα από μια ανόητη ενέργεια, όταν και πάτησε τον Μπαστία σε μια διεκδίκηση της μπάλας.

Όμως, ο Άρης δεν το έβαλε κάτω και σε μια φάση που δημιούργησε ο Τσέζαρεκ που πάσαρε έξυπνα στον Κόκε, ο Μπαρτολίνι ανέτρεψε τον αρχηγό των «κιτρίνων» και ο Κωνσταντινέας έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος ο Κόκε, εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και κέρδισε τον Ντεγκρά κάνοντας το 1-1, στο 44’.

Στο δεύτερο μέρος, οι Αρκάδες μπήκαν αποφασισμένοι να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ. Από το 45’ μέχρι το 63΄, ο Αστέρας έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Μπαστία, Ροζέριο και Αρσενίεβιτς. Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως, ο Πορτίγια εκτέλεσε φάουλ στο 64’ και ο Λαζαρίδης πήρε την καλύτερη θέση ανάμεσα στους αμυντικούς των γηπεδούχων και πλάσαρε εύστοχα τον Ντεγκρά, κάνοντας το 1-2.

Οι προσπάθειες των Αρκάδων να ισοφαρίσουν ήταν άκαρπες αλλά κυνηγούσαν μέχρι το τέλος τις φάσεις. Στο 87΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Παπάζογλου και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φατί ανέτρεψε τον Ματούσιακ, με τον διαιτητή κ. Κωνσταντινέα να σφυρίζει πέναλτι.

Ο Μπαστία πήρε την ευθύνη, εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών αλλά το χτύπημα ήταν πολύ κακό και ο Χουάνμα απέκρουσε, διατηρώντας το 1-2.

Δείτε εδώ το φιλμ του ματς



Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Ρουμπίλ, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης (72' Φορτούνης), Φρανκού, Ροζέριο (78' Παπάζογλου), Ουντότζι (60' Αρσενίεβιτς), Ματούσιακ

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Μαρσέλο, Τσαμπούρης, Πουλίδο

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Χουανμά, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Φατί, Τόχα, Καστίγιο, Σακάτα (38' Καζναφέρης), Κόκε (71' Μενδρινός), Τσέζαρεκ (57' Πορτίγια)

Στον πάγκο: Βελλίδης, Κουλουχέρης, Οριόλ, Ντανίλο

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης



Μιχάλης Ηλιού

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube