Τις καλοκαιρινές του διακοπές έχει κάθε δικαίωμα πλέον να σκέφτεται ο Εργοτέλης, ο οποίος επικράτησε 1-0 στο «Παγκρήτιο» του Ηρακλή και «καθάρισε» (και μαθηματικά) την υπόθεση παραμονή. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Χίμπλινγκερ με κεφαλιά στο 31’, ενώ οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι και ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.



Κύριο μέλημα και των δύο ομάδων ήταν να μην χάσουν στο σημερινό παιχνίδι, κι αυτό ήταν ολοφάνερο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και για τις δύο ομάδες. Ωστόσο, πιο επιφυλακτικός παρουσιάστηκε ο Ηρακλής, γεγονός που στο πρώτο μέρος ο Εργοτέλης το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Οι κρητικοί έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στο 7’ έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Μπέτο εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπαντή.

Αρκετά λεπτά αργότερα, όμως, στο 23’, κι ενώ οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, η μπάλα τους έκανε το χατίρι και από την κεφαλιά του Χίμπλινγκερ κατέληξε στα δίχτυα.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, που ακόμα και μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος από τον Εργοτέλη δεν είχε κάτι καλό για να επιδείξει, το δεύτερο μέρος είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό, βέβαια, οφείλεται στην αποβολή του Ρουμπάκη στο 60’, εξαιτίας της οποίας οι Κρητικοί τελείωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες και αναγκάστηκαν να δώσουν περισσότερο χώρο στο «Γηραιό».

Βέβαια, τον χώρο αυτό δυσκολεύτηκε χαρακτηριστικά να τον αξιοποιήσει η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, δίνοντας παράλληλα και την ευκαιρία στους Κρητικούς να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Πάντως, οι καλύτερες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων κατεγράφησαν στο 82’, όταν ο Μάχοπ βγήκε μόνος απέναντι από τον Δασκαλάκη, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει και στο 90’ όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Κατσιαμπή. Με δέκα παίκτες έμειναν και οι φιλοξενούμενοι στα τελυταία δευτερόλεπτα, έπειτα από την αποβολή του Παπαστεριανού στο 93’.

Το φιλμ του αγώνα



Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρομάνο, Σίλβα Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ,
Ολίσε, Σασιασβίλι, Μπέτο, Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις

Στον πάγκο: Αθανασίου, Λεάλ, Καρέλης, Βίσιο, Χαντι, Σαρρής, Χρυσοφάκης

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Μπαντής, Κυριαζής, Χοσέμι, Σοτ, Κανακούδης, Ζερκά, Λίμα, Καϊτά, Παπαστεριανός, Μάχοπ, Επαλέ

Στον πάγκο: Βιτκόφσκι, Κατσαμπής, Μάρα, Ηλιάδης, Βουτσιάς, Ρόμπλες, Τσίτας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Μαγιάννης (Άρτας)
ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube