Η κατάκτηση των τριών βαθμών, ακόμα και αν αυτοί ήρθαν με αρκετή τύχη, είναι το σημαντικό για την Εθνική, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ο διεθνής αμυντικός στάθηκε στο πρόβλημα που είχε η ομάδα του Σάντος στην τελική προσπάθεια αλλά και το άγχος που δυσκόλευε τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου:

Για τις δυσκολίες του ματς με την Μάλτα:

«Σίγουρα ήταν ένα ματς το οποίο είχαμε πει ότι περιμέναμε να είναι δύσκολο. Αυτό που μετράει όμως είναι οι τρεις βαθμοί, αυτούς κρατάμε και προχωράμε. Δεν κοιτάξαμε το προηγούμενο ματς ούτε επηρεαστήκαμε από αυτό απλά όπως είπα ήταν πολύ δύσκολο ματς και γι΄αυτό δεν έχουμε και καλή παράδοση σε αυτή την έδρα. Σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Όταν όμως παίζουν μικρές ομάδες με μεγάλες υπάρχουν τέτοιες δυσκολίες. Από αυτά τα παιχνίδια μόνο να χάσεις έχεις και τίποτα να κερδίσεις. Είσαι υποχρεωμένος να νικήσεις».

Για την αποβολή του:

«Πιστεύω ότι δεν ήταν αποβολή η δική μου. Ήταν ένα επαγγελματικό φάουλ αλλά τώρα δεν μπορώ να αλλάξω κάτι».

Για το τι έφταιξε στην εμφάνιση της Ελλάδας:

«Φάσεις κάναμε, η ομάδα έτρεξε ωστόσο είχαμε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Δεν έμπαινε η μπάλα. Όμως αυτά τα ματς έτσι είναι. Το θέμα είναι η νίκη γιατί μόνο οι βαθμοί μπορούν να σε πάνε στο στόχο σου. Μόνο με νίκες».

Για το αν επηρεάζουν την Εθνική όσα γίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Αυτό που βγαίνει προς τα έξω, προς το εξωτερικό από την Ελλάδα δεν είναι και το καλύτερο. Εμείς όμως είμαστε μία οικογένεια, ενωμένοι πάμε σε κάθε ματς, ενωμένοι παίρνουμε νίκες και ενωμένοι χάνουμε».

Για το άγχος που υπήρχε:

«Είχαμε πολύ άγχος στο πρώτο ημίχρονο, εξαιτίας αυτού που είπα. Ότι δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις από τέτοια ματς και είσαι υποχρεωμένος να νικήσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα και πιο παραγωγικά και έτσι ήρθε το γκολ. Δεν θεωρήσαμε δεδομένη τη νίκη, κοιτάξαμε μόνο το ματς αλλά είχαμε άγχος. Πήραμε τους τρεις βαθμούς έστω και με τύχη και τώρα προχωράμε. Είχαμε μάθει για τη νίκη της Γεωργίας αλλά αυτό δεν επηρεάζει έναν ποδοσφαιριστή. Δεν μας επηρέασε η χαμηλή δυναμικότητα της Μάλτας».

Για το πρόβλημα στην επίθεση της ομάδας:

«Αυτά είναι θέματα του προπονητή. Αυτός ξέρει την ομάδα, με αυτόν τον προπονητή δεν έχει ούτε καν ήττα η ομάδα μέχρι τώρα και αυτός και μόνο αποφασίζει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ