Στον Ολυμπιακό γιόρτασαν χθες την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν σε φιέστα το ντέρμπι με την ΑΕΚ, σκορπίζοντας στους… έξι ανέμους τους κιτρινόμαυρους στο Καραϊσκάκη. Σαν σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 1-4 στη Λεωφόρο και ένας χρόνος ακριβώς από το «διπλό» στο ΟΑΚΑ.

Θυμηθείτε μέσω του sport-fm.gr πως έφτασε ο Ολυμπιακός σε αυτές τις δύο θριαμβευτικές νίκες.


23/3/2001: ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 1-4 (Λεωφόρος)
(43’ πεν. Λυμπερόπουλος - 5’ Αλεξανδρής, 9’ Λουτσιάνο, 61’ πεν. Γεωργάτος, 84’ Τζιοβάνι)


Οι «αιώνιοι» κοντράρονται στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Το πρώτο παιχνίδι λήγει 1-1. Ο Τζόρτζεβιτς πετυχαίνει με πέναλτι το 1-0 στο 27’, ο Λυμπερόπουλος ισοφαρίζει με άπιαστο βολέ στο φινάλε (88’) και πανηγυρίζει έξαλλα δείχνοντας… ειρωνικά τη φανέλα του στους οπαδούς των Πειραιωτών. Στη ρεβάνς, ο Ολυμπιακός κάνει… περίπατο στη Λεωφόρο και προηγείται 2-0 στο δεκάλεπτο!

Ο Λουτσιάνο με «τακουνάκι» κάνει τη μισή δουλειά για τον Αλεξανδρή, ενώ στη συνέχεια από δημιουργός «ντύνεται» εκτελεστής και με τρομερό φάουλ από 40 μέτρα αφήνει εμβρόντητο τον «πράσινο», τότε, Νικοπολίδη. Το γκολ του Λυμπερόπουλου αναπτέρωσε τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για ανατροπή, όμως ο Γεωργάτος με πέναλτι… και τον ίδιο πανηγυρισμό (φωτο) παρέα με τους συμπαίκτες του έδειξε πως είχε άλλη άποψη. Ο Τζιοβάνι με αριστουργηματικό πλασέ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.





23/3/2010: ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 0-1 (ΟΑΚΑ)
(68’ Ντάρμπισαϊρ)


Ένα από τα ελάχιστα πράγματα που είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός σε μία καταστροφική σεζόν όπως η περσινή. Πήγε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με την ταμπέλα του αουτσάιντερ. Με την υπόθεση «τίτλος» ουσιαστικά χαμένη. Παρόλο, λοιπόν, που δεν ήταν καλύτερος και με την τύχη να του… κλείνει το μάτι, μια και οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια, πήρε μια σπουδαία νίκη εντυπώσεων με σκόρερ τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, χαλώντας τη φιέστα των «πράσινων»!





Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube