Το μυαλό τους στον επαναληπτικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ έχουν πλέον στην ΑΕΚ, μετά νίκη με σκορ 1-0 επί της Καβάλας, με τον Μανόλο Χιμένεθ να έχει ξεκούραστους τους ποδοσφαιριστές τους, ύστερα από το επιτυχημένο ροτέισον που έκανε κόντρα στους «Αργοναύτες». Δεν απαντάει ο Μπλάνκο μέχρι να έρθει ο Οναϊντία στην Ελλάδα. Πήρε και βαθμό για τα πλέι οφ η «Ένωση».

Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο ήθελε ο Μανόλο Χιμένεθ από τον αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα και τα κατάφερε. Ο Ισπανός έκανε πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ώστε να ξεκουράσει τους βασικούς του ενόψει ΠΑΟΚ, αλλά πήρε και το τρίποντο που εδραιώνει την ΑΕΚ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Με το σφύριγμα της λήξης στον χθεσινό αγώνα, όλοι έβαλαν στο μυαλό τους αυτόν που ακολουθεί, ο οποίος είναι ο σημαντικότερος μέχρι τώρα της χρονιάς. Μετά το 0-0 του πρώτου ματς στο ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Χιμένεθ καλούνται να πάνε και να πάρουν την πρόκριση στην Τούμπα, έχοντας υπέρ τους δύο αποτελέσματα, αφού προκρίνονται με όλες τις ισοπαλίες με σκορ και φυσικά τις νίκες, ενώ το 0-0 οδηγεί σε παράταση.

Ο Χιμένεθ θα έχει και «φρέσκους» τους περισσότερους παίκτες του, αφού όπως συνηθίζει πριν από αγώνες Κυπέλλου έκανε εκτεταμένο ροτέισον, το οποίο όμως του βγήκε. Το μόνο που προβληματίζει τον Ισπανό τεχνικό είναι οι ενοχλήσεις που είχαν οι Παναγιώτης Λαγός (κάκωση αριστερού αχίλλειου τένοντα) και Σάββας Γκέντσογλου (κάκωση στο αριστερό γόνατο), η κατάσταση των οποίων θα διαπιστωθεί σήμερα.

• Επτά κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Μανωλάς και χάνει τα δύο από τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια της ΑΕΚ.

• Τετ α τετ για αρκετά λεπτά είχαν ο Χιμένεθ με τον Αμπντούν μετά το τέλος του αγώνα, την ώρα που οι δύο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια.

Εν αναμονή του Οναϊντία

Μπορεί να έχει δώσει τελεσίγραφο η ΑΕΚ στον Ίσμαελ Μπλάνκο για να απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης που του έχει καταθέσει, όπως τόνισε ο Χουάν Μπέρος, αλλά μέχρι να έρθει ο Γκουστάβο Οναϊντία στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει απάντηση από την πλευρά του Αργεντινού επιθετικού. Ο έτερος εκπρόσωπος του «Ζορό» θα έρθει στην Ελλάδα στις αρχές του άλλου μήνα και θέλει να πρώτα να μιλήσει διεξοδικά με τον πελάτη του, πριν δώσουν από κοινού μια απάντηση στον «Δικέφαλο».

Πλέον, απομένει να φανεί αν η διορία στον Μπλάνκο θα είναι και η μοναδική διορία που θα τηρήσει κατά γράμμα η διοίκηση της ΑΕΚ, αφού στις περιπτώσεις των Τζεμπούρ και Σκόκο περίμενε τον μεν πρώτο τέσσερις μήνες, μέχρι που υπέγραψε στον Ολυμπιακό, τον δε Αργεντινό δύο μήνες λιγότερους. Η προϊστορία στην περίπτωση του Μπλάνκο δεν προδικάζει ανάλογη ελαστικότητα, μια και η διοίκηση έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν επιθυμεί την παραμονή του.

Με βαθμό στα πλέι οφ

Εκτός από το τους τρεις βαθμούς που πήρε για το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ πήρε και έναν για τα πλέι οφ με τη νίκη επί της Καβάλας. Σε αυτό βοήθησε και η ήττα του Ολυμπιακού Βόλου από τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο, αφού έτσι η διαφορά με την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη έφτασε τους πέντε πόντους, δηλαδή έναν στην ειδική βαθμολογία των αγώνων κατάταξης. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έφτασε τη δική του διαφορά στους 16, ωστόσο δεν ωφελήθηκε βαθμολογικά και παρέμεινε στους τρεις για τα πλέι οφ, αφού ο διαιρέτης είναι πέντε.

Αν δηλαδή η τωρινή ήταν η τελική βαθμολογία, τα πλέι οφ θα ξεκινούσαν με τον Παναθηναϊκό τους τρεις, την ΑΕΚ στον έναν και τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου, χωρίς βαθμό.

Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
TAGS: A.E.K.