Ο Χιμένεθ για ένα ακόμα παιχνίδι έπαιξε με τη φωτιά.

Παρέταξε μία σύνθεση που, μπορεί ναι μεν να περιόρισε τους όποιους κινδύνους θα μπορούσε να προκαλέσει η Καβάλα, αλλά ήταν εντελώς ακίνδυνη στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος η αποβολή του Καρντόσο ήρθε νωρίς, όμως, η ΑΕΚ έπρεπε να παιδευτεί πολύ και να περιμένει μέχρι το 88ο λεπτό για να σημειώσει το νικητήριο γκολ.

Παρά το αποτέλεσμα, ικανοποιημένος από τον τρόπο που διαχειρίστηκε και πάλι τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού -ειδικά από τη στιγμή που έμεινε με δέκα η αντίπαλη ομάδα- δεν μπορώ να είμαι. Γιατί, αντί την ώρα που έμεινε με δέκα ο αντίπαλος, να αφήσει ακραίο μέσα ή να ρίξει έναν ακόμα και να προσπαθήσει ν' ανοίξει το παιχνίδι από τα άκρα, ο Χιμένεθ προτίμησε να βάλει παίκτη στον άξονα και να παίξει με εσωτερικούς χαφ.

Πλην της φάσης του Γκέντσογλου και του φάουλ του Σκόκο (που έφυγε λίγο έξω), η «Ένωση» δεν δημιούργησε άλλες φάσεις, μέχρι να φτάσουμε στο 88ο λεπτό και να έρθει το γκολ του Σκόκο από την εξαιρετική ασίστ του Γκερέιρο -που είχε πολλές λάθος ενέργειες, αλλά τουλάχιστον εξιλεώθηκε με αυτή την τελική πάσα.

Η ΑΕΚ, με την δεύτερη απανωτή εντός έδρας νίκη, ξέμπλεξε με τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ, γιατί σε αυτά θα είναι σίγουρα. Πλέον, δε -και με την κατάσταση όπως είναι τώρα- θα ξεκινούσε τη διαδικασία και με έναν βαθμό. Από την άλλη, το να θυμηθεί πως είναι να κερδίζει στην έδρα της, ήρθε την κατάλληλη στιγμή, γιατί τους πόντους αυτούς τους είχε μεγάλη ανάγκη. Πάει με ηθικό στην Τούμπα και έχοντας κάνει σχετικά καλή συντήρηση σε ορισμένα από τα ατού της.

Υ.Γ.: Επειδή για το νέο κεφάλαιο στο σίριαλ Μπλάνκο δεν τοποθετήθηκα γραπτώς, αλλά διατύπωσα την άποψη μου στο ραδιόφωνο, θα το γράψω κι εδώ. Στο θέμα, γενικά, με την μη κατάθεση μιας καλής πρότασης, είχα κάνει έντονη κριτική στη διοίκηση. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, με την πρόταση και το όλο κλίμα που σήκωσε η πλευρά του παίκτη, θα δώσω άδικο στην πλευρά Μπλάνκο.

Το αν έκανε δεκτή η ΑΕΚ την πρόταση -από τη στιγμή που από τον παίκτη δεν έχει πάρει απάντηση- είναι κάτι που αφορά μόνο την ομάδα και τον παίκτη, ο οποίος αρνήθηκε. Άλλωστε, για ποδοσφαιριστή που αυτή τη στιγμή είναι μετέωρος και περιμένουμε την απάντησή του, οπότε μπορεί να φύγει κι ελεύθερος, δεν ήταν κακή η πρόταση των 750.000 ευρώ -με δεδομένο πως ο «Ζορό» δεν έχει απαντήσει ακόμα.

Η ΑΕΚ έχει κάνει πολλά λάθη σε αυτή την υπόθεση, αλλά δεν θα πρέπει να τραβά το σκοινί στα άκρα, από τη στιγμή που θέλει να μείνει.

Πληροφορίες, πάντως, λένε, πως περισσότερα λεφτά απ' αυτά που του πρότεινε η «Ένωση» δεν έχει βρει ακόμα και δύσκολα μπορεί να τα βρει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
TAGS: A.E.K.