Μπορεί να το… παράκανε στο «ανακάτεμα της τράπουλας», αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ τράβηξε «άσο απ’ το μανίκι»!

Την ώρα που το εκτεταμένο rotation του Ισπανού έδειχνε να κοστίζει δύο πολύτιμους πόντους στην ΑΕΚ, ο (ερχόμενος από τον πάγκο) Σκόκο της έδωσε μεγάλη νίκη (1-0) με την Καβάλα!

Εξαιρετικοί -μετά την αποβολή του Καρντόσο στο 53’- οι «κιτρινόμαυροι», θα μπορούσαν να… σκέφτονται από νωρίτερα (δοκάρι Μίτσελ στο 47') τον «τελικό» της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ!



94΄ Λήξη της αναμέτρησης.

92' Κίτρινη κάρτα στον Σκόκο για καθυστέρηση.

91' Μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα. Ο Νικουλάε έκανε με το αριστερό το γύρισμα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σάχα.

88' Γκολ για την ΑΕΚ. Σέντρα του Γκερέιρο, ο Σκόκο βρέθηκε στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

85΄ Ο Αμπντούν προσπαθεί να γυρίσει την μπάλα στην μικρή περιοχή, κόβει ο Ματέος με τους παίκτες της Καβάλας να ζητάνε χέρι.

84΄ Αλλαγή για την Καβάλα. Ο Σιόντης μπήκε στη θέση του Πφέρτζελ

82': Ο Λαγός βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.

80' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Νταντόμο έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Βουτσίτσεβιτς.

75' - Αλλαγή για την Καβάλα: Εκτός αγώνα περνάει ο Ρίος και σε αυτόν μπαίνει ο Ντικρόκ.

73': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Την ώρα που όλοι περιμένουν σέντρα, ο Σκόκο εκτελεί απευθείας ένα φάουλ -έξω από την περιοχή και αριστερά- και στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι!

70' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Σκόκο αντικαθιστά τον Μπαχά.

66': Μετά από ωραία σέντρα του Νταντόμο από αριστερά, ο Μίτσελ κοντρολάρει και σουτάρει απευθείας (μέσα στην περιοχή) αλλά η μπάλα κοντράρει σε σώματα και απομακρύνεται.

64' - Κίτρινη κάρτα για την Καβάλα: Τη βλέπει (επιεικώς) ο Ντουγκλάο, που έκανε ένα πολύ δυνατό τάκλιν στον Μπαχά, στο σημαιάκι του κόρνερ.

62' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Γκέντσογλου περνάει ο Ντιόπ.

61': Καλή φάση για την Καβάλα. Μετά από σέντρα από δεξιά, ο Ντουγκλάο πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

58': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μετά από σέντρα του Νταντόμο και κεφαλιά-πάσα του Λυμπερόπουλου, ο Γκέντσογλου βρίσκεται αμαρκάριστος στην περιοχή, αλλά καθυστερεί χαρακτηριστικά και -πιεζόμενος στη συνέχεια- σουτάρει άουτ!

55' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκερέιρο αντικαθιστά τον Μπερνς.

53' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ!: Ο Καρντόσο πήγε δυνατά πάνω σε μια διεκδίκηση με τον Ματέος και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή!

50' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Γκέντσογλου, για ένα δυνατό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου.

47' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Μίτσελ βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή, εξαπολύει ένα φοβερό σουτ με το δεξί και "τραντάζει" (λίγο κάτω από το συμβολή) το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς!

46': Κανονικά βρίσκεται στο γήπεδο ο Λαγός, που δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό που υπέστη στο α' μέρος.

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για την Καβάλα: Στη θέση του Περεϊρίνια μπαίνει ο Βουτσίτσεβιτς.

-Δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια, ο Λαγός τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση και αποχώρησε, μάλιστα, κουτσαίνοντας, μετά το τελευταίο σφύριγμα για το α' μέρος.

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

39': Οι Λυμπερόπουλος και Μπαχά παίζουν υπέροχα το "1-2", αλλά πριν ο Μαροκινός πλασάρει -από καλή θέση- έρχεται ο Τόμασιτς και με σωτήριο τάκλιν, απομακρύνει.

38': Σε εκτέλεση φάουλ του Ματέος από αριστερά, ο Μανωλάς πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

36': Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καρντόσο, σε μια διεκδίκησή του με τον Λαγό. Το ριπλέι δεν δικαιώνει τους "κιτρινόμαυρους", καθώς ο Αργεντινός δεν έχει βρει την μπάλα με το χέρι, όπως υποστήριξαν.

32': Η εξαιρετική μπαλιά-τρύπα του Ρίος από αριστερά βγάζει σε θέση βολής τον Νικουλάε, αλλά εκείνος -πιεζόμενος και από τον Νταντόμο- δεν μπορεί ούτε να κοντρολάρει, ούτε να πλασάρει απευθείας τον εξερχόμενο Σάχα.

30': Έχει ισορροπήσει το παιχνίδι η Καβάλα, που -ιδιαίτερα με τον δραστήριο Αμπντούν από αριστερά- έχει αρχίσει να απειλεί τα καρέ της ΑΕΚ.

24': Πρώτο σουτ για την Καβάλα. Το κάνει ο Νικουλάε -γυρίζοντας ωραία μέσα στην περιοχή και αριστερά- αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το απέναντι δοκάρι του Σάχα.

22' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Αμπντούν ξεπέρασε τον Μανωλά από δεξιά κι εκείνος -προκειμένου να μην τον αφήσει να μπει στην περιοχή- τον "γκρέμισε" με τα χέρια.

15': Γκολ που δε μέτρησε για την ΑΕΚ. Μετά από σέντρα του Λυμπερόπουλου από αριστερά και κεφαλιά του Μπαχά, ο Γκέντσογλου αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και να καταλήξει στα δίχτυα. Ήταν εκτεθειμένος, όμως και θεωρήθηκε από το βοηθό ότι επηρέαζε τη φάση.

7' - Κίτρινη κάρτα για την Καβάλα: Ο Καρντόσο ανέτρεψε τον Λαγό, προσπαθώντας να τον ανακόψει στην αντεπίθεση.

6': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην έχει φτιάξει προς το παρόν προϋποθέσεις για να απειλήσει.

1': Έναρξη του αγώνα



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νταντόμο, Νασούτι, Ματέος, Μανωλάς, Μίτσελ, Γκέντσογλου (62' Ντιόπ), Λαγός, Μπερνς (55' Γκερέιρο), Λυμπερόπουλος, Μπαχά (70' Σκόκο)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μπλάνκο

ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πφέρτζελ (84΄ Σιόντης), Περεϊρίνια (46' Βουτσίτσεβιτς), Ρίος (75' Ντικρόκ), Νικουλάε, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Αμντούν

Στον πάγκο: Βαγιέχο, Ογκμπέτσε, Νταρσβίλ, Θεοδωρέλλης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Σημαντικές απουσίες (με περισσότερες απ’ αυτές, πάντως… ηθελημένες) έχει να καλύψει στο σημερινό ματς η ΑΕΚ. Ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε να δώσει ανάσες στους Δέλλα, Γεωργέα και Καράμπελα, αφήνοντάς τους (μαζί με τους τιμωρημένους Μάκο-Καφέ) εκτός αποστολής. Δεν αποκλείεται, δε -σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές του- να αφήσει στον πάγκο και κάποια άλλα από τα «βαριά χαρτιά» του (Σκόκο, Μπλάνκο, Ντιόπ).

Αντίθετα, ένα μόνο τέτοιο θα στερηθεί σήμερα η Καβάλα, στο πρόσωπο του Μπέντζαμιν Ονουάτσι. Ο Νιγηριανός δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και -σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του- δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Χένρι Κάσπερτσακ.

Κάτι παραπάνω από ευνοϊκή είναι για την ΑΕΚ η παράδοση των αγώνων με την Καβάλα στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως σε σύνολο 18 αγώνων με γηπεδούχο την «Ένωση», εκείνη έχει πανηγυρίσει 17 νίκες (!), ενώ μοναδικό κέρδος των «Αργοναυτών» ήταν μια ισοπαλία (1-1) το 1973!

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και το περσινό παιχνίδι, με την ΑΕΚ να επικρατεί με το άνετο 3-0.



Αντίθετα, «σκούρα» (για δεύτερη συνεχή χρονιά) τα βρήκε η «Ένωση» στην Καβάλα. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η ομάδα του Χιμένεθ είχε ηττηθεί (ευκολότερα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ) με 2-1, καταφέρνοντας απλά να μειώσουν στο τέλος με τον Σκόκο, τα γκολ των Βουτσίτσεβιτς και Ονουάτσι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube