Με το «Γ. Καραϊσκάκης» γεμάτο θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ την Κυριακή 20/3, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στις 16/3 , όταν και εκδικάζεται η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για αύξηση της ποινής της μίας αγωνιστικής. Κι αυτό, διότι δεν θα έχει μεσολαβήσει το προβλεπόμενο από τον κανονισμό πενθήμερο, ανάμεσα στην απόφαση και το παιχνίδι. Απίστευτη ολιγωρία από την Επιτροπή Εφέσεων, που ξεγελάστηκε από τους χειρισμούς των δικηγόρων του Ολυμπιακού!

Όταν οι δικηγόροι των «ερυθρόλευκων» αιτήθηκαν αναβολή της υπόθεσης, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την έδωσε για τις 9 Μαρτίου (παρά το γεγονός ότι για υποθέσεις που «παίζεται» τιμωρία έδρας, δεν δίδονται ποτέ αναβολές. Όμως μέχρι τις 9/3 δεν μεσολαβούσε άλλο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού, οπότε η αναβολή δόθηκε χωρίς πρόβλημα).

Ωστόσο, ο Γιάννης Βούλτσης και ο Θόδωρος Γιαννίκος ζήτησαν περισσότερο χρόνο. Ο τελευταίος, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι στις 9/3 έχει άλλη υποχρέωση και δεν θα μπορούσε να παραστεί. Ζήτησαν, λοιπόν, αναβολή για τις 16/3.

Στο σημείο εκείνο, ο πρόεδρος της Επιτροπή Εφέσεων, Νίκος Λεοντής, ρώτησε πότε είναι το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού και οι δικηγόροι της ΠΑΕ του απάντησαν με ειλικρίνεια ότι είναι στις 20/3 (με την ΑΕΚ). Θα περίμενε κανείς, ότι η ερώτηση έγινε ώστε να υπολογιστούν οι μέρες που μεσολαβούν. Και το λέμε αυτό, διότι σύμφωνα με το άρθρο 29, παράγραφος 2β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, πρέπει να μεσολαβούν 5 ημέρες από την απόφαση μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Και αυτό είναι κάτι που τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου πάντα υπολογίζουν, ώστε να μην εκτεθούν.

Κι όμως, η Επιτροπή Εφέσεων της ομοσπονδίας έδωσε τελικά την αναβολή για τις 16/3, παρά το γεγονός ότι μεσολαβούν μόνο 3 ημέρες μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Συμπερασματικά, το παιχνίδι της 20ης Μαρτίου στο Καραϊσκάκη, θα διεξαχθεί με κόσμο, ακόμη και αν η ποινή του Ολυμπιακού αυξηθεί στις δύο αγωνιστικές! Σε αυτή την περίπτωση (της αύξησης της ποινής, δηλαδή), οι «ερυθρόλευκοι» θα την εκτίσουν στο ματς με την Καβάλα…

Άρης Ασβεστάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξανά διαθέσιμος ο Ζανελάτο στον ΟΦΗ

Άρης: Κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα ο Ζαμόρα

Τσακίρης: «Έτοιμη πριν τη λήξη της σεζόν η λίστα της νέας ΑΕΚ - Το ερωτηματικό για τον Ζίνι»

Νικολακόπουλος: «Σε πολύ καλύτερη μοίρα ο Ολυμπιακός φέτος σε σχέση με πέρσι για τη διαμόρφωση του ρόστερ»

Αθανασίου: «Η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποφάσισε να μείνει ο Βιτόρια - Έχει αρχίσει ο σχεδιασμός της νέας σεζόν»

Κετσετζόγλου: «Προχωρά τις αλλαγές ο Ριμπάλτα-Γρήγορα κάποιες μεταγραφές, ειδικά φορ και αριστερού μπακ»

Παναθηναϊκός για Καλαφάτη: «Τιμή και σεβασμός στον οραματιστή που έκανε το Τριφύλλι τρόπο ζωής!»

Το βίντεο του Ολυμπιακού με τις παγκόσμιες ευχές για τα 100ά του γενέθλια!

Δεσύλλας: «Δύσκολη η συνθήκη για τον Παναθηναϊκό αλλά πρέπει να το διαχειριστεί πνευματικά - Εκεί θα εστιάσει ο Βιτόρια»

Τσορμπατζόγλου: «Έχει δώσει ήδη κάποιες κατευθύνσεις ο Σαββίδης για το πώς θα πορευθεί ο ΠΑΟΚ»